RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legemiddelbransjen vil stanse ny patentlov i Sør-Afrika

Johannesburg (NTB-Reuters): Sør-Afrikas helseminister raser etter å ha fått vite at legemiddelbransjen planlegger en storstilt reklamekampanje rettet mot en ny lov som skal åpne for produksjon av billige kopimedisiner.

- Dette er en konspirasjon med sataniske dimensjoner. Dette dokumentet kan dømme mange sørafrikanere til døden, sa helseminister Aaron Motsoaledi fredag.

Det er ikke første gang legemiddelindustrien og Sør-Afrika strides om patentrettighetene på livsviktige medisiner. Bransjen er tidligere blitt anklaget for å ha hindret hundretusener av fattige sørafrikanere i å få tilgang til billige hiv-medisiner.

Ministeren mener kampanjen har som mål å få sørafrikanere til å vende seg mot landets regjering.

Budskapet i kampanjen er at Sør-Afrika står i fare for å miste viktige investeringer ved å svekke selskapers patentrettigheter. Den anbefaler sørafrikanere å gå imot lovforslagene.

En talskvinne for lobbyorganisasjonen IPASA, som jobber for å fremme legemiddelindustriens interesser, bekrefter at et dokument som inneholder kampanjeplanene er ekte. Men hun sier at planen fortsatt er til vurdering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere