Legemiddelbruken gikk ned i fjor

Oslo (NTB): Bruken av legemidler gikk litt ned i Norge i fjor, viser tall fra Apotekforeningen. Fortsatt er det medisiner mot revmatisme som omsetter for mest penger.

Totalt ble det solgt legemidler for 18,6 milliarder kroner i norske apotek i 2012, en økning på 3,3 prosent fra året før. Men samtidig brukte hver enkelt nordmann færre doser medisin i 2012 sammenlignet med i 2011.

- Det er svært små endringer i nordmenns legemiddelbruk de siste årene når vi ser på totalbildet, men i fjor var det faktisk en liten nedgang i legemiddelbruken per person. Mens befolkningen økte med 1,3 prosent, økte legemiddelforbruket med bare 0,2 prosent, sier kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen.

Målt i antall brukerdoser er det legemidler mot hjerte- og karsykdommer som er mest solgt, og listen toppes av den blodfortynnende medisinen Albyl-E.

I omsetning er det medisiner mot revmatisme nordmenn brukte mest penger på hos apotekene i fjor.

Salget av det smertestillende legemiddelet paracetamol økte også hos apotekene i fjor. I snitt kjøpte hver nordmann i gjennomsnitt 70 paracetamoltabletter hver i 2012 når salg i dagligvarebutikker er medregnet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.