*Nettavisen* Nyheter.

Legemiddelfirma anklages for milliardbestikkelser

Beijing (NTB-Reuters): Den britiske legemiddelgiganten GlaxoSmithKline (GSK) anklages for å ha brukt nesten 30 milliarder kroner på å bestikke kinesiske leger til å skrive ut resepter på sine produkter.

Legene skal ha mottatt kontanter, reiser og andre goder som betaling, og de skal også ha fått seksuelle ytelser fra prostituerte mot å skrive ut resepter på legemidler produsert av GlaxoSmithKline.

Kinesisk politi har lenge etterforsket saken og hevder at den britiske legemiddelgiganten gjennom å bestikke leger, embetsfolk, organisasjoner og sykehus har bidratt til å drive prisene i været.

Bestikkelsene skal blant annet ha blitt gitt via 700 reisebyråer og andre mellomledd, opplyser lederen for politiets etterforskning, Gao Feng.

Fire av GlaxoSmithKlines kinesiske toppledere er pågrepet i saken, men legemiddelgiganten avviser anklagene og hevder at det ikke er funnet beviser som støtter opp under korrupsjonsanklagene i Kina.

Ifølge kinesisk politi har flere av selskapets direktører i Kina imidlertid innrømmet bestikkelser og korrupsjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.