RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legen stengte kontoret og dro til Libanon. Dermed mistet 800 pasienter tilbudet

ILLUSTRASJONSBILDE: I følge fungerende rådmann Hilde Grønaas ga legen ingen beskjed til kommunen om at kontoret ble stengt for en 10-dagers periode.
ILLUSTRASJONSBILDE: I følge fungerende rådmann Hilde Grønaas ga legen ingen beskjed til kommunen om at kontoret ble stengt for en 10-dagers periode. Foto: Jan Sibon Fotografie/Privat
Sist oppdatert:
Lyngen kommune sier til Nordlys at kontoret ble stengt uten at ble informert.

Lege Christian Schousgaard har forlatt landet og er på humanitært arbeide i Libanon. Lyngen kommune sier til Nordlys at kontoret ble stengt uten at de ble informert, noe som betyr at rundt 800 pasienter i 10 dager har mistet legetilbudet i Nord-Lenangen.

Det er Schousgaard som driver legekontoret i Nord-Lenangen alene som privatpraktiserende lege, mens man ved Lyngseidet helsesenter har et legekontor i kommunal regi der det er tre leger tilsatt.

Til Nordlys viser lege Christian Schousgaard via en tekstmelding til at han har varslet kommunen om at han ville bli borte, men det benektes av både fungerende rådmann og økonomisjef Hilde Grønaas, samt helse og omsorgssjef Kjellaug Grønvoll. Nordlys sendte legen i går ettermiddag en SMS der vi spurte hvem han hadde klarert fraværet med, og det kom ikke noe svar.

- Fravær skal klareres

- Slike fravær skal avtales på forhånd med arbeidsgiver som her er kommunen, sier Grønvoll. På spørsmålet om hva kommunen vil gjøre med denne saken sier hun at det vil hun ikke kommentere utover det at man nå vil se på saken.

Ifølge fungerende rådmann Hilde Grønaas har lege Scousgaard sagt seg svært lite fornøyd med at man nå vurderer å fjerne den tidligere ordningen med felles tilgang for begge legekontorene til samtlige pasientjournaler i kommunen.

- Ulovlig

- Det er rett og slett ulovlig å dele pasientjournaler mellom to ulike virksomheter, og det vil vi nå ha slutt på. Derfor er vi nå nødt til å skille tilgangen ved de to kontorene fra nå av, slik at hvert kontor kun får tilgang til sine egne pasientjournaler. Lege Schoustgaard vil fremdeles ha som før tilgang til sine egne pasientjournaler, men miste de ved legekontoret på Lyngseidet.

Grønaas sier at man ennå ikke har kommet så langt at man har i havn en omlegging av pasientjournalsystemet. Schousgaard sier i en SMS til Nordlys at rådmannen prøver å overstyre kommunelegens vurdering av hvordan pasientjournalsystemet bør være, og at alle legene i Lyngen vurdert deling av journalsystemet som uforsvarlig.

Les flere saker fra Nordlys her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere