*Nettavisen* Nyheter.

Legende med i norsk pokerlag

Norges største pokerstjerne, Thor Hansen, skal spille for det norske laget The Norsemen under EPT-finalen i Monte Carlo.

02.03.06 16:06

Den siste turneringen i årets European Poker Tour avvikles i Monte Carlo i neste uke. Flere av verdens beste pokerspillere kommer til å delta, og deriblant Norges sterkeste kort. The Norsemen består allerede av europamesterne Torstein Iversen og Sverre Krogh Sundbø og online-verdensmesteren Edgar Skjervold.

Nå får de også selskap av Thor Hansen.

- Jeg er beæret over å få spille på det norske laget. De er meget gode spillere og det er en fantastisk turnering, sier Hansen, som ikke har spilt i en europeisk turnering på over femten år.

Verdensstjerne
58-åringen har to VM-titler, to EM-titler og topplasseringen i over tjue internasjonale turneringer. Han startet pokerkarrieren i Oslo, men reiste for 20 år siden til USA og bosatte seg i California. Hansen spiller jevnlig mot noen av de største stjernene i Hollywood og mot pokereliten i Las Vegas. I januar ble han kåret til årets spiller i Norge 2005.

Under fjorårets VM i Las Vegas var Hansen nær ved å ta sin tredje WSOP-tittel, da han ble nummer tre i $1.000 No Limit Hold'Em-turneringen. Totalt har Thor Hansen spilt inn et tresifret millionbeløp. Han er rett og slett en stor stjerne i pokermiljøet.

- Det er hyggelig at det i dag er så mange gode pokerspillere i Norge. Jeg vet det er mange som prøver å stikke kjepper i hjulet for utviklingen, men de klarer ikke å stoppe det, sier Hansen, som til poker.no forteller at gode utenlandske pokerspillere får ti års idrettsvisum i USA, hvor det generelt er svært vanskelig å få visum i dag.

Åtte millioner i førstepremie
The Norsemen er stolte over at Thor Hansen skal være en del av laget i Monte Carlo.

- Under pokergallaen spurte Thor om han kunne få spille med oss. Vi følte oss veldig beæret over det, så det var ingenting å lure på. Han har jo fulgt ivrig med på pokeren i Norge fra utsiden, forteller manager Rolf Woods i The Norsemen til TV 2 Nettavisen.

EPT-finalen i Monte Carlo starter 7. mars og varer fram til 11. mars. Inngangsbilletten koster 10.000 euro - 80.000 norske kroner. Det er ventet at førstepremien i turneringen vil overstige én million euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag