RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legene frykter smittefare

(Getty Images)
Får ikke bli med på Nobel-festen.

(SIDE2): Etter at Daniel Westling (36) gjennomgikk nyretransplantasjon i mai har han måttet ta det rolig i flere måneder.

Influensafrykt
På grunn av svineinfluensaen som går må Daniel holde seg hjemme på grunn av smittefaren under Nobelprisfesten i Sverige denne uken.

- Han har det bra, men i disse influensatider bør han unngå å møte så mye folk, opplyser det svenske kongehusets informasjonssjef, Nina Eldh, til Aftonbladet.

Daniels operasjon gjør ham ikke mer mottakelige for influensa, men en svensk lege sier til avisen at på generelt grunnlag kan konsekvensene for personer som har fått transplantasjoner være alvorlige hvis de blir smittet av influensa.

Det er den kommende hertugens lege som skal ha frarådet ham å gå på festen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Debuterer
Prinsesse Madeleines forlovede Jonas Bergström (30) debuterer offisielt på Nobelprisen 10. desember. Selv om paret minglet sammen med kronprinsesse Victoria (32) og Daniel på gallafest for et par uker siden da FNs Barnekonvensjons feiret sitt 20-årsjubileum i Stockholm - så var det ingen offisiell opptreden.

Da var også en mengde av Europas kongelige på plass - deriblant kronprinsesse Mette-Marit (36) og kronprinsesse Mary (37).

Les mer her:Koste seg med jentekveld

Selv om Daniel også var til stede under den konserten, så mener det svenske hoffet i samråd med lege at Nobelfestlighetene har et langt tøffere program med mange timers tilstedeværelse og langt flere folk å hilse på.

Mens Nobels fredspris deles ut her i landet, så deles de øvrige prisene fagområdene fysikk, kjemi, fysiologi eller medisin, og litteratur ut i Sverige. De påfølgende festlighetene finner sted i den svenske hovedstaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere