RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leger ved Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA bekrefter til New York Times at den første operasjonen er planlagt på en soldat som fikk underlivet skadd i en bombeeksplosjon i Afghanistan. Illustrasjonsbilde kirurgi.
Leger ved Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA bekrefter til New York Times at den første operasjonen er planlagt på en soldat som fikk underlivet skadd i en bombeeksplosjon i Afghanistan. Illustrasjonsbilde kirurgi. Foto: Colourbox.com (Illustrasjon)

Leger forbereder USAs første penis-transplantasjon

Sist oppdatert:
Leger forbereder USAs første penis-transplantasjon, en operasjon som potensielt kan hjelpe hundrevis av skadde krigsveteraner og andre menn som sliter.

Leger ved Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA bekrefter til New York Times at den første operasjonen er planlagt på en soldat som fikk underlivet skadd i en bombeeksplosjon i Afghanistan.

I den 12 timer lange operasjonen blir nerver og blodkar sydd sammen, og med tid skal det være mulig for pasienten å urinere og ha sex. Siden operasjonen innebærer transplantasjon av kun penis, ikke testikler, vil den ikke øke muligheten til å få barn, men vil altså kunne bidra til andre gleder.

Mannen som fikk utført verdens første vellykkede penis-transplantasjonen i Sør-Afrika tidligere i år, er siden blitt far, men det var fordi testiklene var i god hold.

Universitetet har fått tillatelse til å utføre 60 eksperimentelle operasjoner med organer fra avdøde menn. Ifølge New York Times er det flere enn 1.367 soldater som fikk påført skader i underlivet i Irak og Afghanistan mellom 2001 og 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere