RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
De grove truslene mot fem helsearbeidere skjedde inne på akuttmottaket ved Haraldsplass sykehus i Bergen.
De grove truslene mot fem helsearbeidere skjedde inne på akuttmottaket ved Haraldsplass sykehus i Bergen. Foto: Arkiv (Bergensavisen)

Leger og sykepleiere måtte stå med hendene over hodet mens pasient ransaket dem

Sist oppdatert:
De jobber med å redde andres liv, men ble selv truet på livet mens de var på jobb ved akuttmottaket på Haraldsplass sykehus.

- Vi ser det som svært alvorlig når helsepersonell blir truet på denne måten, sier sykehusdirektør Kjerstin Fyllingen til Bergensavisen.

Det hittil ukjente dramaet på akuttmottaket ved Haraldsplass Diakonale sykehus i Bergen går frem av en dom mot en 19-årig kriminell rusmisbruker.

Natt til søndag 13. oktober i fjor var blant andre to leger og tre sykepleiere på jobb ved akuttmottaket. 19-åringen fra Åsane var pasient, men ville rømme fra sykehuset ved 03-tiden om natten.

- Sa han hadde kniv
For å hindre dem i å kontakte politiet dersom han forlot sykehuset, stakk han hånden gjentatte ganger inn under jakken og ga uttrykk for at han hadde kniv.

De fem helsearbeiderne ble beordret til å stille seg opp etter en vegg med hendene over hodet. Etter å ha ransaket flere av dem, dro og dyttet han dem inn i et undersøkelsesrom og forsøkte å låse dem inne. Han lyktes ikke da døren ikke kunne låses.

- Vi er opptatt av at våre ansatte skal være trygg på jobb, og foretar jevnlig gjennomgang av våre rutiner knyttet til dette viktige området, sier Kjerstin Fyllingen.

19-åringen møtte nylig i Bergen tingrett, siktet for vold og trusler mot offentlig tjenestemann samt en rekke andre straffbare forhold; forsøk på kioskran, skadeverk, skremmende oppførsel, naskerier og bruk av narkotika.

- Fare for reaksjoner
I skjerpende retning blir det lagt vekt på at han i løpet av kort tid har skremt en rekke personer med fare for alvorlige rekasjoner i ettertid.

«To personer er blitt utsatt for ran mens de var på jobb, flere helsearbeidere er blitt truet og forsøkt utsatt for vold, og siktede har også utsatt personer innenfor sin næmreste krets for alvorlige og skremmende trusler», heter det i dommen.

Erkjente straffskyld
I retten erkjente han straffskyld og godtok en summarisk tilståelsesdom. Han forklarte at han nå vil endre livsførsel og slutte mer rus.

- Jeg har behov for behandling, fortalte han.

Nå er den unge mannen dømt til fengsel i 13 måneder. Fem måneder er gjort betinget. Vilkåret er han følger opplegget til Kriminalomsorgen og holder seg borte fra rus.

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere