Gå til sidens hovedinnhold

Leger Uten Grenser ber Syrias naboland åpne grensene

Jerome Oberreit, sjef i Leger Uten Grenser, mener Syrias naboer må åpne grensene slik at folk kan flykte fra det krigsherjede landet.

– Vi må sørge for at grensen mellom Syria og andre land forblir åpen. Det er en livsviktig forbindelseslinje, og mennesker burde ha rett til å flykte fra konflikter, sier Oberreit.

Uttalelsene kommer i kjølvannet av luftangrepet mot en flyktningleir for internt fordrevne syrere i Idlib-provinsen nord i landet, nær grensen til Tyrkia. Minst 30 personer, deriblant kvinner og sju barn, mistet livet i angrepet.

Oberreit sier hendelsen «illustrerer at tanken om trygge soner inne i Syria er farlig feil».

Bare i fjor ble 63 sykehus og klinikker som Leger Uten Grenser støtter i Syria, truffet av luftangrep. I år er ytterligere tolv blitt bombet, men dette er langt fra de eneste sykehusene som er rammet i landet, ifølge Oberreit.

– Vi jobber under svært ekstreme forhold, og dessverre er mange andre konstruksjoner blitt truffet uten at det er blitt latt merke til, sier han.

Minst 270.000 liv har gått tapt, mens millioner av mennesker er fordrevet siden den syriske borgerkrigen startet for fem år siden. Flesteparten av flyktningene holder til i naboland, hvorav 2,5 millioner i Tyrkia. Mange har også flyktet til Libanon og Jordan, som nå har innført strenge begrensninger mot å slippe inn syrere. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis