RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leger uten grenser vil ha flere kriser i mediene

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Leger Uten Grenser ber folk sende brev til norske redaktører og kreve at mediene skal fortelle mer om verdens humanitære kriser.

Organisasjonen mener norske medier overser kriser som koster titusenvis av mennesker livet og forårsaker enorme lidelser. Mandag la de fram årets liste over ti «glemte kriser» som de ønsker mer oppmerksomhet om. Samtidig lanserte organisasjonen underskriftskampanjen «Jeg vil vite mer om humanitære kriser».

Blant krisene Leger Uten Grenser trekker fram, er konfliktene og epidemiene som herjer i Den sentralafrikanske republikk, mangelen på helsehjelp for slumboere og mødredødelighet i Tsjad.

Organisasjonens frontfigur Morten Rostrup mener det er en sammenheng mellom hvor mye oppmerksomhet en krise får i mediene og hvor mye hjelp de rammede får.

Han viser til lavkarbodiett, flått og Skal vi danse, som eksempler på temaer som får uforholdsmessig stor oppmerksomhet.

- Undervurderer redaktørene det norske folk, eller innser de ikke at de kan ha mye makt og innflytelse og at man skusler bort muligheter til å sette ting på dagsorden? spør Rostrup, med henvisning til norske redaktører. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere