RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legevaktdødsfall i Oslo skyldtes kvelning

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:
De to betjentene og den ansatte har status som mistenkt.

– I den foreløpige rapporten fra obduksjonen av avdøde er det antatt at døden har inntrådt som følge av kvelning ved press mot hals, opplyser etterforskningsleder Helle Gulseth.

Først om cirka tre måneder er det ventet at den endelige obduksjonsrapporten vil foreligge, og det gjenstår fortsatt en del etterforskning.

Det var 29. november at 35-åringen oppsøkte Sentrum politistasjon. Han var ifølge politiet utagerende og politiet mente derfor at han måtte få legehjelp. To politibetjenter tok ham med til legevakten.

Maktbruk
– En stund etter ankomst opptrådte han utagerende, og det ble ansett som nødvendig å bruke makt for å holde ham under kontroll. Da situasjonen fremsto som vanskelig å takle for de to tilstedeværende polititjenestepersonene, kom en ansatt ved Oslo universitetssykehus politiet til unnsetning, opplyser Gulseth.

De to betjentene og den ansatte har status som mistenkt. Opptak fra kamera på legevakten viser at det ble utøvd makt over et kort tidsrom, og at det ble igangsatt livreddende tiltak da man oppdaget at 35-åringen sluttet å puste.

Ikke suspendert
Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt beklaget hendelsen da den ble kjent, men så da ingen grunn til å suspendere de to betjentene. Han sier til NRK at han står fast på avgjørelsen om å la dem fortsette i tjeneste mens de er under etterforskning.

– Jeg kan ikke se at det foreligger noen omstendigheter som skulle være særlig annerledes enn da vi vurderte suspensjonsspørsmålet sist, slik at de kommer til å fortsette i tjenesten, sier Sjøvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere