Gå til sidens hovedinnhold

Legevakten i Nordreisa evalueres etter dødsvold

Storslett (NTB): Legevakttjenesten i Nordreisa kommune i Troms skal evaluere rutinene sine etter at 46 år gamle Jan Egil Hansen lørdag ble funnet død. Hansen var blitt utsatt for vold og fikk legetilsyn, men ble deretter etterlatt hjemme hos seg selv.

- Det er uverdig å måtte sovne inn alene i sitt eget hjem, sier legevaktens leder i Nordreisa, Øyvind Roarsen, til Nordlys.

Hansen ble lørdag funnet død i sin leilighet. Dødsfallet skyldes trolig at han ble utsatt for vold i et basketak natten før. Lege ble tilkalt og Hansen ble undersøkt. Deretter ble han etterlatt hjemme hos seg selv. Der ble han lørdag kveld funnet død etter at hjelpevergen hadde slått alarm.

- Før obduksjonsrapporten kan vi ikke si noe sikkert om dødsårsaken. Hvorvidt det skyldtes skadene fra basketaket eller noe annet, vet vi ikke. På generelt grunnlag vil vi imidlertid se på om våre rutiner for håndteringen av slike saker er gode nok, sier Roarsen.

Roarsen forteller at det natt til lørdag var overbelegg på sykestua på Storslett. Han skal nå drøfte om det er behov for en annen type tilsynsmulighet. Det er dessuten en utfordring å sikre oppfølging av pasienter som tilhører rusmiljøet, mener han. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem