RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legevakten i Oslo med egne influensa-rom

Oslo (NTB-Sofie Prestegård): Legevakten i Oslo har nå åpnet egne rom for undersøkelse, og eventuell testing, av personer med mistenkt influensa A (H1N1).

Fram til onsdag har legevakten i Oslo gjort husbesøk ved mistanke om nye tilfeller av H1N1-smitte. Nå har imidlertid behovet blitt for stort.

- Vi hadde mandag kveld hele 15 sykebesøk å dra på, og legevakten i Oslo har kun tre leger som drar hjem til folk. Derfor så vi det nødvendig å be dem som mente de kunne være smittet, om å henvende seg til legevakten. Mange av dem vi besøkte var også friske nok til å komme hit, sier avdelingsoverlege Anne Kathrine Nore på legevakten i Oslo.

Personer i Oslo som har influensasymptomer blir bedt om å ta kontakt med fastlegen sin. De kan kontakte legevaktsentralen, om de ikke har fastlege i hovedstaden. Pasienter bør ringe til legevaktsentralen fremfor å møte opp uten avtale, for å minske smitterisikoen.

Det er til nå registrert 41 smittede av H1N1-viruset fra Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere