RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legevakten klages inn for fylkeslegen

Foto: Illustrasjon Scanpix
Sist oppdatert:
Fire dager på rad ble en 26-åring begjært innlagt på Sandviken sykehus av politiet. Legevakten nektet, og nå klager familien dem inn for fylkeslegen.

26-åringen gikk forrige uke amok hjemme hos seg selv og hos faren. Det gikk hardt utover møbler og hvitevarer. Uken i forveien skal han ha satt fyr på farens hytte. Til sammen har han ødelagt for litt i underkant av to millioner.

Hver gang ble han arrestert og framstilt for legevakten av politiet med begjæring om innleggelse på Sandviken sykehus. Politiet mente han var i psykisk ubalanse, men legene ved legevakten var ikke enig. Mannen endte opp i en fengselscelle.

Nå vil 26-åringens familie klage inn legevakten til fylkeslegen, fordi de mener legene der ikke har gjort jobben sin.

- Politiet har gjort en fantastisk jobb. Men det er fire personer ved Bergen legevakt som ikke har gjort jobben sin. Fredag kjørte politiet ham til legevakten siden han ikke hadde møtt som avtalt til time med psykiater. Politiet sa da til moren hans at de regnet med at han kom til å bli innlagt. Men det ble han ikke, sier 26-åringens far til Bergens Tidende.

26-åringen skal nå undersøkes av fengselslegen, og hvis han finner ham psykisk ustabil, vil han legges inn på Sandviken sykehus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere