*Nettavisen* Nyheter.

Legevikarer jobber ulovlig mye

Bergen (NTB): Samtlige vikarbyråer som Helse vest har gransket har brutt norske lover og regler. Blant annet blir det ikke sjekket om vikarlegene har papirene i orden.

I to nye revisjonsrapporter blir det påpekt flere brudd på arbeids- og hviletidsbestemmelsene.

- Jeg synes det er veldig alvorlig at bransjen øyensynlig ikke har lært, sier Hilde Brit Christiansen, personal- og organisasjonsdirektør i Helse vest til Bergens Tidende.

På vegne av hele Helse-Norge går Christiansen vikarbransjen etter i sømmene. Denne gang er det to vikarselskapene Mediocrust AS og Vikarlæger dk. AS som blir sjekket. Begge får kritikk for at de ikke undersøker om vikarene deres har papirene i orden. Referanser blir ikke sjekket, og selskapene har ikke testet språkkunnskapene til legene som leies ut til sykehusene.

På det meste har en lege jobbet 77 timer i aktiv tjeneste på en uke, altså 16 timer mer enn det som er lov. To av tre kontrollerte leger som var levert av Vikarlæger dk, jobbet mer enn de har lov til.

- Dette er storm i et vannglass. Vi har hatt tre vikarer som til sammen har vært tre uker til sammen i Norge, sier direktør Carl Frederik Nagell i Vikarlæger i en kommentar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.