RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger korpsuniformene hjemme

Sist oppdatert:
Solveig Kloppen og Helén Vikstvedt har snakket om at de må bestemme hva de skal ha på seg på årets TV-galla, og at korpsuniformene nok bør bli hjemme.

(SIDE2): Det var en forventningsfull stemning på pressekonferansen der de nominerte til årets «Gullruten» ble offentliggjort. NRK har tatt storeslem i år med godt over halvparten av nominasjonene og viser at de gamle fortsatt er eldst, på en god andreplass med 18 nominasjoner kommer TV2, mens TV3 har blitt helt forbigått i årets nominasjoner.

Ikke funnet oppskrift
To nykommere er blant de fire programmene som har fått flest nominasjoner, nemlig «Hjelpekorpset» og «Landeplage» med tre nominasjoner hver. «Hjelpekorpset» er nominert i kategoriene Beste Magasin/Livsstils-program, Beste Kvinnelige Programleder (Solveig Kloppen) og Årets Nyskaper, men selv etter tre nominasjoner føler jentene allikevel at de ikke kan lage et Hjelpekorpsprogram om «hvordan vinne gullruten».

- Vi føler vel kanskje at vi ikke har funnet en sånn idiotsikker oppskrift ennå, så vi venter litt med det, ler de hjelpsomme programlederne. Selv om nominasjonen er rimelig ferske har jentene allerede tenkt på hva de skal ha på seg. Eller i hvert fall snakket om å tenke på det. De skal i alle fall ha på seg noe, men det blir nok ikke de røde korpsuniformene.

- De skal få hvile i skapet, lover Kloppen.

Dorthe-jubileum
Gullrute-dronningen Dorthe Skappel har nemlig nettopp roset TV-Norge for at de har blitt så flinke til å pynte seg til slike anledninger, og lover selv at hun så langt det er mulig skal stille opp i norsk design. Det blir tiende gang Skappel skal lede programmet, og dette jubileet kommer ikke til å gå upåaktet hen under gallaen.

Skappel var nettopp i søkelyset etter at hun rappet i et humoristisk innslag for TV 2 Zebra-programmet «Manshow» og sier at man ikke skal se bort ifra at det blir noe rapping i «Gullruten» også.

Les mer: Her er de nominerte til Gullruten 2008


Ivar «Ravi» Johansen har også fått tre nominasjoner for sitt første TV-program «Landeplage», blant annet Beste Mannlige Programleder.

- Det er helt sprøtt, sier Ravi som ikke helt vet hva suksessen skyldes men sier at mye av æren må gå til de folkene han jobber sammen med.

Også NRKs dramaavdeling blir behørig belønnet med tre nominasjoner hver til «Nattsøstern» og Anne B. Ragdes «Berlinerpoplene».

Se intervju med noen av de nominerte

(artikkelen fortsetter nedenfor)

Det er tydelig at TV-kanalene spesialiserer seg så smått i visse kategorier. TVNorge har snappet opp tre av fire nominasjoner i kategorien Beste Reality, mens ingen andre enn TV 2 er nominert i Beste TV-dokumentar. NRK har heller ingen konkurrenter i Beste barne- og Ungdomsprogram.

Hjelp fra oven
To programledere som ikke kan være så overrasket over sin nominasjon, er Vegard og Bård Ylvisåker. Allerede i første sending av «Norges Herligste» fikk de sjaman Erik Boye Myrhaug til å be høyere makter om at programmet ville vinne nettopp «Gullruten». Selv om Myrhaug ikke kunne love noe, gikk alle de andre spådommene fra programmet i oppfyllelse ikke lenge etter, blant annet at Vegard skulle få mindre fyldig hår, og at gutta skulle få en større produksjonsbil.

I tillegg har Erik Boye Myrhaug gjort det skarpt i TVNorges «Jakten på den 6. sans» i det siste, så Ylvisgutta kan nok allerede nå begynne å skrive takketaler.

Se innslaget med Sjamanen her:

(artikkelen fortsetter nedenfor)

Hele 268 programmer har vært til vurdering i år, noe som er ny rekord. Juryen består av representanter fra de fire store TV-husene i Norge, NRK, TV 2, TV3 og TVNorge. Selve utdelingen går av stabelen den 10. mai i Bergen og der er ellevte gang prisene deles ut.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere