RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger ned avispapirpoduksjon

Sist oppdatert:
Norske Skog har bestemt seg for å legge ned avispapirproduksjonen ved Union-fabrikker i Skien. Bokpapir blir Unions satsningsområde fremover
Det var i forbindelse med et besøk ved fabrikken i Skien i går at avtroppende konsernsjef Jan Reinås og påtroppende konsernsjef Jan Oksum orienterte om planene, melder Varden onsdag.

Det er ventet at avispapirproduksjonen ved papirmaskin 7 på Union vil stenge enten i 2005 eller 2006, og at produksjonen deretter dreies i retning av kun bokpapir.

I dag har fabrikken kapasitet på 150.000-160.000 tonn avispapir årlig, noe som gjør anlegget til et av de minste i Norske Skog-konsernet. Produksjonen skal dekkes opp fra andre fabrikker i konsernet.

Derimot ønsker Norske Skog å øke kapasiteten på bokpapir fra dagens 100.000 tonn i året dersom det går som planlagt. Et vedtak kan bli fattet 4. februar neste år ifølge Varden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere