RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger ned Englandsbåten

Sist oppdatert:
Den eneste båtforbindelsen mellom Bergen og Newcastle nedlegges.

(iBergen.no) Bare to år etter at DFDS Seaways overtok ruten mellom Bergen og Newcastle har rederiet besluttet å legge inn årene for ruten. Årsaken er ifølge selskapet manglende resultater.

Oppsigelser
Nedleggelsen vil berøre 270 medarbeidere på skipet. Det samme vil gjelde for 70 stillinger på land. Nedbemanningen vil i hovedsak ramme dem som har korttidskontrakter.

«I 2007 forsøkte DFDS å snu den negative utvikling ved å bytte skip på ruten, samt endre så vel bemanning som konsepter om bord. Til tross for disse endringene, og selv med medarbeiderne som har gjort en kjempeinnsats, har vi ikke lykkes med å skape den nødvendige fremgangen for ruten.» heter det i en pressemelding fra DFDS Seaways.

Dårlige tall
Regnskapet for første kvartal i 2008 viste en negativ utvikling for ruten. Og med en stigende oljepris ble nedleggelsen resultatet. Fra 1. september vil det ikke lenger være mulig å reise sjøveien fra Bergen til Newcastle, ettersom DFDS er alene om å tilby denne reisen.

- Med dette tiltaket har vi sikret oss grunnlaget for å forbedre DFDS Seaways økonomi, som igjennom noen år ikke har vært tilfredsstillende, og vi kan nå fokusere på arbeidet med at utvikle og forbedre driften og servicen på våres viktige rute mellom Oslo og København, sier direktør i DFDS Seaways, Carsten Jensen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere