*Nettavisen* Nyheter.

Legger ned forbud mot Rans S-6

Redningsmannskaper på ulykkesstedet der en person omkom og en annen ble alvorlig skadd i en en mikroflyulykke ved Oppdal flyplass lørdag. Foto: Fredrik Mellemseter / Oppdalingen (Scanpix)

Både piloten og passasjeren omkom etter at et mikrofly av typen Rans S-6 styrtet ved Oppdal flyplass, Fagerhaug.

11.07.10 08:56

- Jeg kan nå bekrefte at både passasjer og pilot omkom etter at et mikrofly styrtet ved Oppdal flyplass, sier Tore Kyllo, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til Nettavisen.

De omkomne er foreløpig ikke navngitt, men Kyllo forteller at det er en mann på 49 år bosatt i Oppdal, og en mann på 23 år bosatt i Trondheim som har omkommet. Han vil ikke kommentere i hvilken anledning flygningen tok sted.

Les også: En omkom i mikroflystyrt

Styrtet under vanlig flygning
- Flyet styrtet i forbindelse med vanlig flygning, og verken ved landing eller take-off. Det var fire vitner til ulykken, sier Kyllo.

Han forteller at politiet nå foretar tekniske undersøkelser på ulykkesstedet og gjør de undersøkelsene som skal til.

- Deretter vil vi gjennomføre vanlige vitneavhør og tekniske undersøkelser, men det vil nok ta både dager og uker før vi kan finne årsak.

Legger ned forbud
Dette er den andre ulykken med et mikrofly av typen Rans S-6 som har styrtet denne uken. Derfor har Norges Luftsportforbund nå besluttet å sette denne flytypen på bakken.

- Vi har valgt å legge ned et midlertidig forbud mot mikroflytypen Rans S-6 fordi det nå har vært to ulykker, tirsdag og lørdag, med samme flytype, sier Tom Bjerke, avdelings- og fagsjef i mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund, til Nettavisen.

Han bekrefter at dette forbudet har umiddelbar virkning.

Vil vise handlekraft
- Vi ønsker å vise handlekraft og ikke sitte med hendene i fanget når slike ting skjer. Vi velger å sette flyene på bakken inntil videre årsakssammenhenger er klarlagt.

- Er det noen tekniske årsakssammenhenger mellom de to ulykkene?

- Det er ingenting som er klarlagt som skulle tilsi noe sånt. Vi må avvente og se, sier Bjerke.

To ulykker på fire dager
Det er bare fire dager siden et mikrofly av typen Rans S-6 styrtet i Råde kommune i Østfold. To menn omkom i ulykken.

Lørdag styrtet et mikrofly av samme type ved Oppdal flyplass, Fagerhaug i Sør-Trøndelag. Én person ble bekreftet omkommet på stedet, mens den andre ble brakt til St. Olavs Hospital med alvorlige skader, men livet hans stod ikke til å redde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.