RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger ned innvandrernes kontaktutvalg

KORT PROSESS: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) legger ned utvalget KIM.
KORT PROSESS: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) legger ned utvalget KIM. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) avvikler Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) etter 30 års virke.

Oslo (NTB): I stedet vil regjeringen hver høst arrangere en konferanse for å fornye og styrke dialogen med innvandrerbefolkningen. Den første konferansen finner sted i høst.

– Vi er opptatt av at vi i dialogen skal få et reelt bilde av utfordringer og spørsmål som det må tas tak i. Det skjer store endringer i innvandrerbefolkningen og vi må ha kontakt med en rekke ulike grupper. Som likestillingsminister er jeg også opptatt av å få innvandrerkvinner i tale. Deres erfaringer i Norge er viktig for at vi skal kunne legge til rette for at også de skal ha frihet til å treffe egne valg, sier Horne.

Ser annerledes ut
Statsråden viser til at Norge i dag ser annerledes ut enn da KIM ble opprettet og mener at innvandrere nå deltar i mye større grad i samfunnslivet og den offentlige debatten.

Regjeringen vil sørge for at innvandreres erfaringer og synspunkter kommer fram til myndigheter og politiske organer på lik linje med alle andres, og ikke knyttes til et eget innvandrerutvalg.

- Lite synlig
Tidligere nestleder i KIM, Ubah Abduqadir, skrev i september i fjor at utvalget har vært altfor lite synlig. Hun viste til at det utgående KIM (2010-2013) tiltrådte med to nye politiske endringer som kan ha påvirket det hun mente var rådets lave produktivitet.

KIM ble utvidet fra å ha 20 medlemmer på landsbasis til å få 70 medlemmer. I tillegg ble den politiske og byråkratiske deltakelsen i utvalget fjernet, samtidig som representanter fra flere innvandrer- og minoritetsgrupper manglet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere