Gå til sidens hovedinnhold

Legger ned med Dæhlie-exit

Suksessbedriften hadde et rekordår i fjor. Nå avvikles selskapet.

Odlo Norge AS har i en årrekke stått bak Dæhlies klesprodukter, men i fjor sa skikongen opp avtalen med selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Dæhlie bak 80 prosent
- Jeg anslår at kleskolleksjonen hans sto for 80 prosent av salget i 2007, sier daglig leder Kjersti Allum Pedersen i Odlo Norge AS.

Og legger til:

- Vi hadde et langsiktig samarbeid, der Odlo de siste fem årene videreutviklet og designet Bjørn Dæhlies kolleksjon.

Dæhlie, som nå skal satse for seg selv sammen med Katalysator AS, var bundet til den sveitsiske klesgiganten ut fjoråret. Og for et Odlo-år! Salget økte med 40 prosent til 52,6 millioner kroner, og eierne fikk 3,9 millioner i overskudd etter skatt.

- Det er vi veldig godt fornøyd med. Forholdene har vært gode for å selge sportsklær, og vi har vært heldig med innsalget til sportsbutikkene, kommenterer Allum Pedersen.

Avvikling og Gjelsten
I løpet av 2008 avvikles den norske delen av selskapet. Isteden skal Odlo-produktene mangfoldiggjøres gjennom en eksklusiv samarbeidsavtale med Sport 1 Gruppen (der Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding AS er hovedaksjonær).

- Det ligger ingen dramatikk i dette. Men avslutningen av samarbeidet med Bjørn Dæhlie er en av grunnene til at vi har valgt å fortsette med Sport 1 Gruppen. Nå skal vi fortsette å bygge opp merkevaren Odlo i Norge, sier Kjersti Allum Pedersen.

Det sveitsiske firmaet har en rekke kjente sportsambassadører verden over, og sponser både Ole Einar Bjørndalen og skiskytterlandslaget.

- Vi er veldig opptatt av at ambassadørene i tillegg til å profilere produktene også kommer med innspill til design og på bruken.

PS: Morselskapet Odlo International AG omsatte i fjor for 85 millioner euro, vel 663 millioner kroner.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger