Legger ned partiet og beklager

Foto: Privat (Privat)

Norgespatriotene setter likevel ikke partiet bare på «pause». Nå er det helt stopp.

23.09.09 12:36

- Øyvind Heian legger ned Norgespatriotene, trekker seg fra all politikk, heter det i en pressemelding.

Nettavisen intervjuet Heian etter valget, og da sa han at partiet ikke har livets rett og at han nå setter partiet på «pause».

I dagens pressemelding, som er sendt ut fra Høibø Management, går partiet enda lenger.

- I forbindelse med valgresultatet spredde blant annet NTB en melding der det fremgår at Øyvind Heian setter Norgespatriotene på «pause». Dette er noget misvisende. Øyvind Heian legger med umiddelbar virkning ned partiet Norgespatriotene, og trekker seg fra alle politiske verv, står det videre.

- Nå er det stopp
Etter bare å ha fått 184 stemmer i valget, sier partiformannen av NorgesPatriotene stopp.

- Jeg skal ikke si direkte at det er en nedleggelse av partiet, men det er en pauseknapp, sa Øyvind Heian til Nettavisen etter valget.

Årsaken til at han nå gir opp, er det lave antall stemmer, men også at han ikke vil bruke mer penger og tid på partiet.

- Jeg har tenkt på Norgespatriotene 24 timer i døgnet i to og et halvt år, og jobbet med det aktivt 15 timer i døgnet. I tillegg har jeg brukt flere hundre tusen kroner av mine egne midler. Men nå er det stopp, sa Heian til Nettavisen.

Les saken her: - Partiet har ikke livets rett

- Jeg beklager
Heian beklager at han har brukt for drastiske metoder for å få fram sitt budskap.

- Øyvind Heian vil med denne pressemelding oppriktig beklage på det sterkeste om han har såret noen i de årene han har vært en profilert innvandringskritiker. Han har bevisst valgt en provokativ og konfrontativ linje for å sette fokus på en sak han mener er av største viktighet for det norske samfunn; innvandringspolitikken. At metodene av og til har vært for drastiske, vil han derfor benytte anledningen til å beklage, står det i pressemeldingen.

Han presiserer at han fordømmer alle former for rasisme, og påpeker at han ikke vil kommentere pressemeldingen ytterligere.

Det står også at han med dette trekker alle rettslige prosesser han har vært en del av i kraft av sin stilling.

- Øyvind Heian vil med dette be alle parter om å respektere hans avgjørelse om å trekke seg helt ut av all politikk. Han ønsker med dette begynne et nytt liv og returnere til skolebenken der han håper å begynne på en psykologi-utdannelse ikke alt for langt frem i tid, står det i pressemeldingen.

- Ikke livets rett
Partiet eneste mål har vært er å stoppe innvandringen til Norge fra ikke-vestlige land. Men han har fått lite støtte. Og Heian fikk også en turbulent valgkamp.

Først ble han ifølge ham selv skutt på under et valgkamparrangement i Tønsberg, og kort tid senere kastet noen klorin mot ham i Larvik.

Les også: Blodig valgdebatt

Les også: Kastet Klorin mot politiker

Og til slutt sviktet velgerne fullstendig.

- Når personer ikke tør å kjempe åpent, ikke er villig til å gi økonomisk støtte som kan drifte NorgesPatriotene og heller ikke tar seg bryet med å stemme på NorgesPatriotene, ja da har ikke partiet livets rett, skriver Øyvind Heian på partiets hjemmeside .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.