*Nettavisen* Nyheter.

Legger planer om ny kanal

TV 2s Kåre Valebrokk skal ha reelle planer om en ny TV-kanal. Målet er en avlastningskanal og kanalen skal allerede være døpt TV 2 Sebra.

20.06.08 11:04

Ifølge fagbladet Kampanje skal Kåre Valebrokks planer om en avlastningskanal for TV 2 være i ferd med å ta form. Kanalen skal være Valebrokks siste skritt i retning av å bli et komplett elektronisk mediekonsern, med radio, nett og to TV-kanaler.

Så modne skal planene være at kanalen er gitt et navn, TV 2 Sebra eller TV 2 Zebra, etter mønster av TV 2 Zulu i Danmark.

Det betyr, ifølge Kampanje, at Kåre Valebrokk og resten av ledelsen i TV 2-gruppen har fått regnestykket til å gå opp. Valebrokk har tidligere sagt det ikke har vært økonomisk forsvarlig å etablere en slik kanal, men TV 2-sjefen skal nå ha snudd, blant annet fordi kanalen sitter på programrettigheter den ikke får brukt uten en ekstra kanal. Blant annet rettigheter til en rekke sportsarrangementer. Ubenyttede rettigheter til eventuelle serier, drama og repriser kommer i tillegg.

Distribusjonen vil bli gjennom satellitt- og kabeluniverset, hvor TV 2 kan nå så mange som 1,4 millioner husholdninger, 70 prosent av det totale antall norske tv-husholdninger. Kanalen skal også se for seg en betal-tv-kanal, men av en annen modell enn Canal+ og TV1000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.