Gå til sidens hovedinnhold

- Legger sjela i dette

Verdens rikeste mann er i Norge - for å lunsje med statsministeren og snakke om fattigdom.

Microsoft-gründer Bill Gates og hans kone Melinda har gjort seg selv til ambassadører for å bekjempe fattigdom, sykdommer og dødelighet i den fattige delen av verden. Onsdag var de i Oslo, der de lunsjet med statsminister Jens Stoltenberg og stilte på åpent møte i Operaen i Bjørvika.

- Flott å gjøre dette sammen
- Det er flott å kunne reise sammen og tilbringe tid sammen rundt noe vi begge brenner for. Vi legger våre sjeler og hoder i dette arbeidet, sa Melinda Gates under møtet i Operaen.

I Oslo møtte de Jens Stoltenberg, som allerede i sin første periode som statsminister la grunnlaget for samarbeidet med Gates-stiftelsen.

Stoltenberg roste Gates-ekteparet for deres filantropiske innsats. Han understreket at det ikke bare er pengene de bringer med seg som er viktige, men like mye at de setter søkelyset på fattigdomsproblemet og får ting til å skje.

- Det er viktig at de gjør oss oppmerksomme på problemene og oppmuntrer regjeringer og andre til å handle, sa Stoltenberg, som ikke så noe galt i å samarbeide med business-folk om disse spørsmålene.

Stat og kapital
- Samarbeidet med Bill and Melinda Gates’ Foundation er et godt eksempel på et vellykket samarbeid mellom myndigheter og private. Sammen kan vi gjøre noe for de mest utsatte i verden, sier Stoltenberg.

Gates-ekteparet og norske myndigheter samarbeider gjennom organisasjonen GAVI som arbeider for å vaksinere barn i fattige land og utvikle nye vaksiner mot sykdommer som i dag krever mange liv i den tredje verden.

I møtet i Operaen pekte Stoltenberg på at Gates-ekteparet bringer med seg en veldig resultatorientert tilnærming til problemene, som politikere og myndigheter kan lære av.

Finanskrisen gjør det ikke mindre prekært å hjelpe verdens mest sårbare, mener både Stoltenberg og Gates-ekteparet.

Ifølge Statsministerens kontor har Norge økt støtten til GAVI til 500 millioner kroner årlig fram til 2015. Den totale støtten til vaksinering av barn i fattige land blir på over 6 milliarder kroner i løpet av perioden.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken