RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger ut 30 Barents-blokker

Sist oppdatert:
Regjeringen med olje- og energi minister Thorhild Widvey i spissen legger ut 64 blokker i den 19. lisensrunden, blant annet 30 blokker i Barentshavet. De tar dermed skrittet ut i de politiske vanskelig nordområdene
Det er klart etter at blokkene i den 19. lisensrunden ble gjort kjent i ettermiddag-

- Gjennom en bred utlysning med 64 blokker i Barentshavet og Norskehavet legger vi i dag grunnlaget for ny aktivitet og verdiskaping i nord. Dette er den første utlysningen i umodne deler av Barentshavet siden 1996. Ved å dele ut utvinningstillatelser i disse havområdene, får oljeselskapene mulighet til å utvikle områder med et stort ressurspotensial, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey i en kommentar.

Runden omfatter 30 blokker i Barentshavet og 34 blokker i Norskehavet. Regjeringen varslet allerede i fjor høst at de ville legge inn blokker i de to omtridte områdene i denne lisensrunden.

Blokkene i Norskehavet er fordelt på flere ulike områder for å sikre at lovende områder undersøkes. Utlysningen legger også grunnlaget for en skrittvis og effektiv undersøkelse av Barentshavet, der de utlyste områdene består av kjerneblokker som er egnet for å teste geologien i større områder.

Det presiseres fra departementet at utlysningen er i tråd med de strenge miljøkrav som ble satt i forbindelse med regjeringens beslutning om å gjenåpne Barentshavet.

- Petroleumsnæringen gir lønnsomme, stabile og kunnskapsbaserte arbeidsplasser. Utviklingen av Snøhvit har vist hvilken betydning olje- og gassnæringen har for aktivitet og optimisme i Nord-Norge og særlig i Finnmark. Nye funn kan få stor betydning for sysselsetting og næringsutvikling langs hele kysten, sier statsråden.

- Økt norsk aktivitet i Barentshavet legger grunnlag for det som kan bli Europas viktigste petroleumsprovins. Gjennom et nært samarbeid med Russland vil vi også kunne bidra til en god miljø- og ressursforvaltning, sier Widvey.

Søknadsfrist for 19. konsesjonsrunde er 15. november 2005 med planlagt tildeling første kvartal 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere