RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legionella påvist på hurtigruteskip

Det har blitt funnet legionellabakterier ombord i hurtigrutruteskipet MS Finnmarken etter at en passasjer ble syk.

Passasjeren fikk i etterkant av reisen konstatert legionellasmitte på et sykehus i Tyskland, skriver avisen iTromsø.

– Vi ble i slutten av juli kontaktet av en passasjer som ble syk og tok da rutinemessige prøver fra hele skipet. Det ble kun funnet spor av legionellasmitte på passasjerens lugar, sier Anne Marit Bjørnflaten, kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten ASA.

Ikke bekreftet sammenheng

Det er så langt ikke bekreftet om det er sammenheng mellom passasjerens sykdom og prøven som påviste legionellabakterier.

– Vi tar dette alvorlig og har skjerpet inn rutinene. Vi har tatt prøver fra de andre skipene, uten foreløpige funn av legionella på disse. Vi har desinfisert alle tappepunkter på skipet, som dusj og kraner, og har så langt ikke funnet flere spor, sier Bjørnflaten.

Legionellabakterier kan føre til legionærsykdom, som er en alvorlig lungebetennelse. Bakteriene kan også føre til Pontiacfeber, en som regel mild influensalignende sykdom, skriver Folkehelseinstituttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere