Gå til sidens hovedinnhold

Lego utvikler onlinespill

Lego utvider sitt univers med onlinespillet «Lego Universe».

- Tenk på «World of Warcraft», «Second Life» og «Club Penguin» pakket sammen i ett spill, sier sjefprodusent Chris Sherland i NetDevil om Legos nye satsning til nyhetsbyrået AFP.

NetDevil er selskapet som har fått i oppgave å utvikle PC-spillet «Lego Universe». Studioet har noen nettbaserte multiplayerspill på samvittigheten allerede, mest kjent er «Jumpgate» og «Jumpgate Evolution».

Lego har tidligere brukte merkevarenavnet sitt til spill som «Batman», «Star Wars» og Indiana Jones», men dette er første gang byggeklossprodusenten står bak et såkalt MMO.

Sherland forklarer at spillet vil benytte seg av Legos visuelle stil med klare farger og firkantede klosser. Historien i spillet er sentrert rundt en ond kraft som har fordervet den reneste kilden til fantasi i universet.

Ifølge utvikleren får hver spiller sin egen planet. Man kjemper mot den onde kraften ved å utføre forskjellige oppdrag i eventyrsjangeren. Man kan også skape egne spill på sin planet og invitere venner og andre spillere til å spille sammen med deg.

«Lego Universe» utvikles til PC og er planlagt lansert i løpet av siste halvdel av 2010. Prisen på et eventuelt månedsabonnement er ikke annonsert.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken