RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lehman-løsning fra Acta

Sist oppdatert:
Actas kunder kan kvitte seg med Lehman Brothers-obligasjonene til Kaupthing.

Acta Kapitalforvaltning og Kaupthing Bank hf. har kommet frem til enighet vedrørende de obligasjonene som Acta formidlet til sine kunder i 2006/2007, der Lehman Brothers var emittent.

Avtalen innebærer at de kundene som har lånefinansiert investeringen gjennom Kaupthing og velger å akseptere forslaget, betaler tilbake 60 prosent av sine lån i Kaupthing mot at Kaupthing overtar obligasjonene. Hensyntatt skatteeffekter innebærer dette rett under 50 prosent for de fleste kundene.

- Vi er lettet over å kunne presentere et tilbud til Actas kunder som setter dem i en bedre stilling enn om vi ikke hadde oppnådd enighet med Kaupthing, sier Geir Inge Solberg, konsernsjef i Acta.

På grunn av Lehman Brothers konkursbeskyttelse i USA har det oppstått en situasjon med usikkerhet rundt obligasjonenes verdi. For at den enkelte kunde skal slippe å vente på en eventuell utdeling av tilgodehavende i Lehman Brothers, har Acta og Kaupthing fremforhandlet en avtale for de kundene som har et lån hos Kaupthing. Acta har i løpet av det siste året brukt circa 10 millioner kroner og flere årsverk for å komme frem til denne løsningen.

- Ved å avslutte denne saken med et etter vårt syn bra tilbud til berørte kunder, er det vårt håp at vi nå kan legge dette bak oss, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere