RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lehman tror på videre oppgang i 2004

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Lehman Brothers er fortsatt optimistiske tross sterk oppgang på børsene hittil i år, og spår en oppgang på nye 15 prosent for det europeiske aksjemarkedet i 2004
Det fremgår av bankens porteføljestrategi for 2004, melder di.se mandag.

Det internasjonale meglerhuset anbefaler overvekt i sektorene media, teknikk, telekom, markedsrelaterte finansselskap og sensykliske selskaper.

Når det gjelder sykliske selskaper så Lehman senket anbefaling på selskapene som ligger tidlig i syklusen, siden disse har steget mer enn markedet de siste tre årene.

Ifølge di.se anbefaler Lehman nøytral vekst for europeiske energi- og legemiddelselskaper. Sektorene er fortsatt billige men mangler gevinstmomentum.

En av de viktigste årsakene til at Lehman venter videre oppgang er den nåværende høye risikoen for aksjer og aksjegevinster ventes å falle.

Lehman mener at risikopremie for europeiske aksjer i dag ligger på 5,2 prosent, mot 3,1 prosent i snitt siden 1987. resultatveksten er ventet å havn på 17 prosent i 2004 og fra flere sektorer enn i inneværende år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere