*Nettavisen* Nyheter.

Lei av å telle kalorier?

WHAFFING: Istedenfor å spise sjokoladekake, kan du puste inn smaken av den. Foto: Getty Images

Nå kan du inhalere mat. Kaloriene følger ikke med.

27.01.11 15:37

(SIDE2): Inhalering av mat, eller «Whaffing», spås å bli den nye måten å spise.

Hvis du er opptatt av kalorier og slanking. Så er dette noe for deg. Du spiser nemlig ikke, du inhalerer.

Futuristisk
Maskinen som gjør dette mulig er oppfunnet av den professor amerikanske professoren David Edwards, og ideen ble utviklet ved Harvard University i Frankrike.

– Forestill deg en restaurant der du, istedenfor å sitte ved et bord, vandrer rundt. Istedenfor å spise mat, så puster du inn maten, mens du går fra rom til rom. Hvert rom med sin forskjellige mat. Selleri i et rom. Stek i et annet, sier Edwards til Daily Mail.

Det skal ikke inhaleres ned i lungene.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Maskinen ser ut som en futuristisk gullfiskbolle. I England har «Le Whaf» blitt svært populær. Over 200.000 maskiner ble solgt i fjor.

Du kan for eksempel bruke maskinen til å whaffe alkohol.

– Drinker med sterke smaker, som whisky, fungerer godt, sier han.

Bytter ut mat med «sky»
For å få det til å fungere, må du helle 50 ml av den drikken du ønsker, inn i maskinen, sammen med en base.

Mat er imidlertid mer komplisert. Hvis du ønsker tomatsuppe, for eksempel. Må du kjøpe en pakke som er spesielt laget av Edwards team. Når du har helt blandingen i maskinen, vil små dråper ta form i «gullfiskbollen», etter et par minutter. Maten vil ligge som en sky inne i bollen i et minutt, før den synker til bunnen.

Prosessen som foregår inni maskinen «Le Whaf» er omfattende. Den er fylt med spesielle krystaller, som vibrerer hastig når maskinen skus på. Dette skaper bølger av ultralyd. Bølgene skaper både et høyt og et lavt press. Blandingen blir til bitte små dråper, som ser ut som en sky.

Stopper søtsug
«Whiffers» setter leppene sine rundt et rør, når de skal inhalere skyen. En inhalering, tilsvarer en kalori. Du kan få smaker som sjokolade og kaffe.

– Den passer godt for dem som går på dietter. Ti minutter med whaffing gir bare 200 kalorier. Den gode smaken fra maten og drikken har blitt bevart i maskinen, men uten kaloriene. Den passer spesielt for de som har et veldig søtsug. Det er også en måte å drikke alkoholholdige drikker på, uten å bli for full, sier professoren.

En sjokoholikers drøm med andre ord.

Whiffing og Waffing
Det finnes to forskjellige typer å inhalere mat på. Det heter whiffing når du inhalerer tørre partikeIer, mens det heter whaffing når du ånder inn våte partikler. Le Whif er oppfunnet av samme mann som har utviklet La Whaf. Når du whaffer har du muligheten til å inhalere hele oppskrifter og måltider, og ikke bare en type mat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag