RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Lei av dialog og toleranse

Sist oppdatert:
Karita Bekkemellem støtter Siv Jensen..

Tidligere statsråd og leder for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse Karita Bekkemellem mener kvinnebevegelsen er naiv om kvinneundertrykking blant muslimer, og hun er lei av at politikernes svar hele tiden er dialog og toleranse.

Fremskrittspartiets partiformann Siv Jensen sa mandag til Klassekampen at kvinnebevegelsen er fraværende i debatten om kvinneundertrykking blant muslimer. Bekkemellem støtter Jensens syn.

Les også: - Like viktig som kampen mot nazismen

- Den såkalt intellektuelle venstresiden må ikke bli for naiv når det gjelder å stå oppreist for rettigheter for våre nye landsmenn. Faren for venstresiden er at den bare går inn for dialog og humanisme. Mannlige politikere (les stortingspresidenten) gjentar at svaret er humanisme, dialog og toleranse. Hvor mange år med dialog skal vi ha før noe skjer? I mellomtiden blir norske kvinner kjønnslemlestet, voldtatt i egne ekteskap, giftet bort med søskenbarn. Da må vi være tøffe, og si rett ut at det er uakseptabelt. Jeg gir Siv Jensen absolutt rett i det, sier Bekkemellem til Aftenposten.

Talskvinne Torill Nustad i Kvinnefronten sier kvinnebevegelsen slåss mot vold mot alle kvinner, men sier det er vanskelig å følge med på alt.

- Før var vold i hjemmet regnet som et familieanliggende. Kvinnebevegelsen sa at det er et samfunnsproblem. Derfor har vi fått en lovgiving som sier at vold mot kvinner ikke er akseptabelt. Jeg skulle gjerne gjort mer. Men vi har dessverre ikke ressurser og krefter til å slåss på alle områder, sier Nustad.

- Dypt intolerante
Siv Jensen gikk mandag ut i Klassekampen og beskyldte meningsmotstandere i andre partier for å løpe rett i skyttergravene når Frp tar opp spørsmål om blant annet bekjempelse av radikal islam.

- Det er mest sannsynlig et uttrykk for at de ikke vet hva som skjer i samfunnet rundt dem. De lukker øynene og forsøker å fremstå som tolerante og liberale, mens de i virkeligheten er dypt intolerante, sier Jensen. Hun forklarer argumentet med at meningsmotstanderne hennes, uansett hvor velmenende de skulle være, overser at det foregår overgrep mot enkeltpersoner i Norge. Kvinnebevegelsen er blant de verste, mener Jensen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere