Gå til sidens hovedinnhold

Lei av hets og fordommer

OSLO/SKIEN: Per Sandberg og hans rådgiver André R. Kolve fra Porsgrunn er lei av å oppleve hets og fordommer.

(TA ) - Jeg blir beskyldt for å være rasist, for å være forutinntatt, skape fremmedfrykt og være mot innvandrere. Men nå er det nok, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Per Sandberg og André R. Kolve fikk nok da de leste en notis i avisa Natt og Dag hvor det stod:

«En rødhåret FrP-politiker fra Trøndelag ble observert på vei inn i en taxi sammen men en ung tamil en sen lørdagsnatt i mars».

- Hadde det vært en enkeltstående episode, hadde vi vel ristet på hodet, og sagt: Hvor dum går det an å bli? sier Sandberg til db.no.

Klager inn til PFU
Sandberg og Kolve viser til en bursdagsfeiring på Grønland i Oslo som gratisavisa refererer til i notisen.

- Vi tok en drosje sammen. Noen uker seinere blir vi gjort oppmerksom på at Natt og Dag hadde skrevet om oss. Vi blir jo identifisert, Frp-er fra Trøndelag med rødt hår og ung tamil. Gratisavisa mer enn antyder at vi har et seksuelt forhold og spiller på rasisme, sier Per Sandberg.

- For ordens skyld: Per er gift, og jeg er samboer - med hver vår kvinne. Notisen i gratisavisa er det som fikk begeret til å renne over. Derfor klager vi nå Natt og Dag inn for Pressens Faglige Utvalg. Gratisavisa er usmakelig og bedriver ren hets, sier porsgrunnsmannen og tidligere TA-journalist André R. Kolve som er adoptert fra India.

- Jeg er vant til å bli hetset, men det gratisavisa her gjør, er også sårende for Andrés og min familie. Derfor reagerer vi, sier Sandberg til avisa.

- Møter fordommer
Sandberg forteller videre at de ofte opplever fordommer blant kolleger.

- Da jeg i fjor deltok i en NRKs Debatten, gikk jeg rundt og håndhilste på alle deltakerne. André gjorde det samme. Da han hilste på en av norsk presses fremste menn, fikk han følgende kommentar:

«Skjønner du hva han Per Sandberg sier?»

Kolve legger til:

- En kjent politiker hilste og var hyggelig, men da han i den andre debatten oppdaget at jeg var rådgiver for Frp og ikke Høyre, reagerte han. Etter det har han sluttet å hilse. Når vi nå møtes, ser han enten bort eller ned i bakken, sier Kolve til Dagbladet.

- Ute blant «vanlige folk» møter vi ikke fordommer. Men det er blant de som er uhyre politisk korrekte, politikere og mediefolk vi møter fordommer, avslutter de to mennene.

Les flere nyheter hos TA.no

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?

Kommentarer til denne saken