RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lei av TV-berømmelsen

Sist oppdatert:
Nå gjør landsbyboere opprør mot serier som «Doc Martin» og «Heartbeat».

(SIDE2:) Innbyggerne i den lille landsbyen Port Isaac er møkke lei av alle problemene de har fått etter at stedet ble tatt i bruk som innspillingssted for suksesserien «Doc Martin», som her hjemme går på NRK.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

På et folkemøte på landsbyens skole ba de om at programmet skulle bli kastet ut av byen, melder Daily Mail.

Parkeringsproblem
Klagene går ut på at de smale gatene er fylt med biler, noe som ofte skaper farlige situasjoner, og at TV-folkene og seriens fans opptar så mye av overnattingsmulighetene at andre besøkende ikke får plass.

- Vi har fått et gyllent egg fra eksponeringen på TV, og vi har nok besøkende nå. Jeg er sikker på at de har mer enn nok filmopptak av landsbyen nå, hvorfor må de komme tilbake? uttalte Ted Charles som bor i Port Isaac.

- Vi har hørt at de planlegger å filme neste år fra mai til august. Det kommer til å bli helt katastrofe og parkeringsproblemet vil bare eskalere.

Kjøpt av milliardær
Men «Doc Martin» er langt fra den eneste britiske serien som blir filmet i en av landets mange små landsbyer, og langt fra den eneste der dette har blitt et problem.

Krimserien «Mord of Mysterier» filmes blant annet i den lille landsbyen Hambleden med sine 1400 beboere. Her er innbyggerne generelt glade for filmingen, mens landsbyens nye eier er mindre entusiastisk, skriver Daily Mail.

(artikkelen fortsetter nedenfor)

Hambleden ble for litt siden kjøpt opp av en tysk mangemillionær, som i tillegg til å sette pris på privatlivet sitt, også er opptatt av at landsbyen skal bevares. Dermed bestemte han seg for å forby filming i byen der også blant annet episoder av «Poirot» har blitt filmet.

Les mer: Kan stanse Mord og mysterier

- Sannheten er at vi satte pris på filmingen, og at vi resirkulerer alle inntektene, forteller menighetsrådsmedlem Roddy Baird.

- «Mord og mysterier» har hjulpet til med å reparere krigsminnesmerket vårt, som kostet nærmere 30.000 kr å restaurere, og har bidratt til å kjøpe bøker til skolen.

Vurderer regler
Nigel Snell er redaktør for landsbymagasinet og beskrev den tyske milliardæren Urs Schwarzenbach som en sjarmerende fyr som helt sikkert bryr seg om området.

- Men en mann fra hans eleverte sosiale lag skjønner kanskje ikke at folk må streve for å få litt penger til å reparere kirkeveggen.

Etter kritikken fra sine egne naboer, sies det at milliardæren vurderer strenge regler, i stedet for et totalt forbud.

Flykter fra hjemmet
En av de aller mest kjente små TV-landsbyene er Goathland i Yorkshire, som både er kjent som Aidensfield i dramaserien «Med hjartet på rette staden» og som Hogsmeade togstasjon i «Harry Potter»-filmene.

Også her er de fleste av de rundt 450 landsbyboerne glade for oppmerksomheten, men for William Simons, som spiller Alf Ventress, i den populære politiserien, ble det rett og slett for meget av det gode, melder The Mirror.

Han flytter nå fra landsbyen etter 14 år fordi han hele tiden blir overfalt av fans.

Får panikk
Tusenvis av fans kommer til landsbyen hver sommer får å få en kikk på settet og kanskje noen av skuespillerne, men 67-åringen innrømmer at alle menneskene gjør at han får panikk hver gang han skal gå utenfor.

- Jeg er en privat person, men hvis jeg går får å kjøpe en avis blir jeg stoppet, sier han.

- Det er så mange «Med hjartet på rette staden»-groupier at jeg har begynt å bli veldig tilbaketrukket.

Simons, som er den eneste av skuespillerne som bor i Goathland, planlegger nå å flytte til London.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere