RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leier inn VLCC'er for lager

Sist oppdatert:
Det meksikanske statsoljeselskapet Pemex har nå leid inn tre VLCC’er for en periode på minst 30 dager som lagerskip på grunn av raffneristansene i USA etter orkanene Rita
Ifølge TradeWinds så er årsaken til Pemex noe uvanlige VLCC-befraktning at de amerikanske raffineriene som normalt tar imot den meksikanske oljen, har erklært force majeure i kjølvannet av orkanen Rita som stengt ned flere raffinerier å kysten av Texas.

Pemex skal ifølge kilder TadeWind har snakket med leid inn VLCC’ene på rater mellom 65.000 og 70.000 dollar dagen, som er en hyggelig premie i forhold til det underliggende spotmarkedet hvor det sluttes på 55.000 dollar dagen.

Greske Embiricos's skal ha fått innbefraktet VLCC’en Patrice og et annet gresk rederi Thenamaris's har leid ut den 319.000 dødvekttonn store Seaking. Identiteten til det tredje skip er foreløpig ikke kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere