RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leier privatfly av terror-frykt

Frykt for terror kombinert med fyldige lommebøker gjør at stadig flere velger å leie privatfly når de skal flytte på seg.

- Hver gang det skjer noe, øker pågangen. Mange frykter mer terror og føler seg sikrere og mer bekvem i et privatfly, sier daglig leder og pilot Geir Hellsten i Bergen Air Transport til Bergens Tidende.

Selskapet har fløyet VIP-kunder siden 1998, og har merket en eksplosiv vekst i pågangen. Ifølge Hellsten har selskapet til nå i år allerede omsatt for dobbelt så mye som i hele fjor. Han tror selskapet, som nå kjøper et tredje fly, vil omsette for over 30 millioner kroner i år.

Daglig leder Tor Bratli i Sundt Air, det største privatflyselskapet her i landet, bekrefter Hellstens opplysninger om eksplosiv vekst i markedet. Han forteller at folk, i tillegg til frykten for terror, også har skjønt at de kan slippe unna lange køer i sikkerhetskontroll og ved bagasjebånd ved å bruke pengene på privatfly i stedet.

Ifølge BT har det daglig vært flere VIP-flyavganger fra Flesland i sommer. Og det er ikke lenger bare kjendisene som tar privatfly - også turister med velfylte lommebøker velger privatfly fremfor rutefly når de skal forflytte seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere