Gå til sidens hovedinnhold

Leier ut p-plass i badesesongen

Oslo kommune har leid ut store deler av parkeringsplassen ved Nordstrand Bad, midt i badesesongen.

Nordstrand Bad: På varme dager i sommer har det vært kaotiske tilstander ved den populære badeplassen fordi mangel på parkeringsplasser har ført til at folk parkerer i den smale Furubråtveien, på fortau og grøntområder.

Bruker mer plass

Det er Oslo kommune som eier parkeringsplassen. Omtrent en tredjedel, eller rundt 200 kvadratmeter, er leid ut til entreprenøren Skanska i forbindelse med utskifting av rekkverk langs E18.

Vi skrev kontakten med Skanska i oktober i fjor. Jobben skulle i utgangspunktet ta fire til fem måneder, og vi håpet de skulle være ferdig i mars. Men Skanska fikk ikke tillatelse til å stenge en fil på E18 i vinter og arbeidet ble derfor forsinket og skal være ferdig 1. september, forklarer kommunikasjonsrådgiver Ninja Sandemose i Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten har etter henvendelsen fra Nordstrands Blad vært på befaring på parkeringsplassen. Der fant de ut at Skanska bruker mer areal enn det de har leid.

Vi har vært på befaring på tomten i dag og så at gjerdet på riggtomten går for langt ut, og man mister en rad med parkeringsplasser. Vi har vært i kontakt med Skanska som skal trekke gjerdet tilbake og rydder opp på plassen. Trafikketaten skal også fjerne et bilvrak fra parkeringsplassen, sier Sandemose.

Vil leie lenger

På grunn av det utsatte arbeidet har Skanska fått leie parkeringsplassen lenger enn opprinnelig tenkt:

Vi er vanligvis restriktive på tomter som dette, men vi anser sikringsarbeidet mot E18 som såpass viktig at vi ønsket å imøtekomme Skanska, sier Sandemose. Den delen av E18 som nå er under utbedring skal være ferdig i høst, men da skal en ny strekning ut på anbud. Skanska skal nå se på hva de kan gjøre for å rydde opp på plassen, men de vil ikke gi slipp på arealene:

Vi skal rydde litt, men plassen må vi ha, vi trenger egentlig mer plass, forklarer Kjetil Håland i Skanska og legger til:

Det er utlyst en ny parsell, hvis vi får den ønsker vi å leie parkeringsplassen lenger.

Oslo kommune har ennå ikke fått noen henvendelse om videre leie av parkeringsplassen.

Vi har ikke snakket med Skanska om dette, men det er ingen parkeringsproblemer der på vinteren. Vi må også se på alternative riggtomter, men dette får vi se på hvis vi får en forespørsel, sier Ninja Sandemose.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien