RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leif Höegh på vei bort fra Børsen(Ny)

Sist oppdatert:
Höegh-familiens selskap Aequitas Holdings legger inn bud på hele rederiet Leif Höegh. Dermed er et nytt shippingselskap på vei bort fra Oslo Børs
Ny: Kommentarer fra Morten W. Höegh

Familieselskapet Aequitas Holdings byr 124 kroner pr. Leif Höegh-aksje. Selskapet har allerede kontroll over 83,2 prosent av aksjekapitalen i Leif Höegh. Dermed er et nytt shippingselskap på vei bort fra Oslo Børs.

- Motivasjonen for kjøpet er at vi tror på selskapet, samtidig så har familien enten eide det 100 prosent eller vært store majoritetseiere, så dette er ikke noe nytt. Det falt også på plass en god finansiell deal, sier Morten W. Høegh, som sammen med fetteren Leif O. Høegh eier Aequitas Holding, til iMarkedet.

- Rederiet ledes og eies best på private hender, sier Høegh, og viser til at det ikke er noe finansielt grunnlag for å ha rederiet på børsen.

Høegh sier også at dette har vært en personlig beslutning for han og Leif. O Høegh, som begge nå kommer til å bruke mer tid på rederiet. De to fetterne bor begge i London, men ifølge Morten W. Høegh vil ikke dette få noen konsekvenser for rederiet med det første.

- Det er ingen planer om flytting eller lignende, og driften fortsetter som i dag, sier Høegh til iMarkedet.

Ikke overraskende

Det er ikke overraskende at Høegh-familien velger å legge inn bud på hele rederiet Leif Höegh. Dette har vært ventet i markedet en stund.

Budet på 124 kroner pr. Leif Höegh-aksje er 26 prosent over sluttkursen på fredag. Kursen på selskapets aksjer har ikke vært så høy siden våren 1998. Toppen for aksjekursen var imidlertid på høsten 1997 da aksjen ble omsatt til rundt 175 kroner.

Aequitas kontrollerer nå 62,3 prosent av Leif Höegh-aksjene som eies av Gadus International og Pomor Holding. I tillegg kontrolleres 20,9 prosent av aksjene fra andre aksjonærer.

Ifølge Morten W. Høegh er det ikke gjort sonderinger mot de andre aksjonærene om de vil selge eller, ikke annet enn at de største ble informert om planen før børs i dag.

Blant selger er Westye Høegh, Morten W. Høeghs far, og mangeårige styreformann. Han overlot mesteparten av sine aksjer til sønnen for noen år tilbake, men kommer til å fortsette som styreformann i rederiet også etter at sønnen og nevøen tar over hele rederiet.

Nytt shippingselskap forlater Børsen

Det planlegges nå at Leif Höegh skal strykes fra noteringen på Oslo Børs. Etter at også rederiet Bergesen er i ferd med å forsvinne fra Børsen, er meldingen fra Höegh-familien et stort tilbakeskritt for Oslo Børs og Børsens shippingindeks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere