RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leif Höegh utvider bilskipsordre

Sist oppdatert:
Det nå privateide rederiet Lei Höegh & Co har gjennom datterselskapet HUAL plassert en ordre på ytterligere to bilskip. Dermed har rederiet syv bilskip i ordre
Ordrene er ifølge en pressemelding fra rederiet plassert ved Daewoo-verftet i Sør-Korea, hvor Leif Höeghs bilskipsrederi HUAL har fem bilskip ordre fra tidligere.

De to siste nybyggene skal leveres i 2006, og vil i likhet med de fem andre nybyggene ha en kapasitet på omkring 6.100 biler.

De første fem skipene skal leveres i perioden 2004 til 2005. Rederiet har opsjoner på ytterligere skip, antallet er ikke spesifisert.

Ordrene inngår i et fornyingsprogram for HUALs bilskipsflåte, samtidig som rederiet opplever betydelig etterspørsel etter fleksible bilskip for frakt av såkalt "High & Heavy" i tillegg til tradisjonell frakt av brukte og nye biler. "High & Heavy" omfatter lastebiler, anleggsmaskiner og lignende.

De nye skipene er designet med fire regulerbare dekk i tillegg til åtte faste dekk.

HUAL er blant de fem største bilskipsrederiene i verden, og en av konkurrentene til Wilh. Wilhelmsen og deres joint-venture Wallenius Wilhelmsen Lines og EUKOR.

Leif Höegh skriver i pressemeldingen at de forventer at eksporten av biler fra Japan og Sør-Korea vil holde seg sterk de neste årene, mens Kina er ventet å bli en betydelig importør og eksportør av rullende last i fremtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere