Gå til sidens hovedinnhold

Leirfossen gjenåpnes

Den 15-16 meter høye Leirfossen i Alnaelva vil bli offisielt åpnet onsdag 27. april klokken 11.

GRORUD: Leirfossen i Alnaelva ligger like ved Hølaløkka vannpark, og er med sine 15-16 meters høye fall, en av Oslos flotteste fosser.

Vannparken har vært en populær møteplass for barn, turgåere og andre lokale arrangementer siden åpningen i 2004, og nå håpes det at fossen blir en attraksjon.

– Leirfossen vil være en lokal attraksjon, godt synlig og fremstå som en del av vannparrken på Hølaløkka, sier Per Kristiansen, konstituert direktør i Vann- og avløpsetaten.

Storfint besøk

Til nå har fossen vært gjemt bak en stor betongkloss, men den er revet. Du kan dermed nyte synet av et fossefall ned i en kunstig oppdemmet dam på bunnen.

På åpningen kommer miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, byrådsleder Stian Berger Røsland, byråd Bård Folke Fredriksen og konstituert direktør i Vann- og avløpsetaten Per Kristiansen.

Del av satsinga

Gjenåpninga av Leirfossen er en del av Groruddalssatsingen, og arrangementet er åpent for alle. Møt opp klokken 11.00 onsdag 27. april. Etter åpninga vil det bli en vandring videre til Kalbakken bro.