Gå til sidens hovedinnhold

Lek i fri dressur

Trampoline, frisbee og ballspill i alle varianter. Det er mye å henge fingrene og føttene i når Sommerpatruljen inviterer til lek.

HAUGERUD: – Jeg skal hoppe trampoline mest. Men så skal jeg kanskje prøve tennis. Det ser gøy ut.


Yossan Habtemarjam har i hvert fall stålkontroll på trampolinen, der hun tar løpefart og kaster seg inn i hoppeleken. Syvåringen er på Sommerpatruljens aktivitetstilbud for første gang, og gleder seg til å prøve ut en rekke aktiviteter denne uken.

I stedet for å reise bort

For 26. gang inviterer Oslo Idrettskrets barn over 13 år til idrettslek og aktivitet flere steder i byen. Avdelingslederen for kompetanse og klubbutvikling i Oslo Idrettskrets, Kathe Langvik håper de klarer å få med seg alle som har lyst.

– Vi prøver å aktivisere de som kjeder seg hjemme. Tidligere har vi opplevd å ha mellom 40 og 50 barn på disse arrangementene, sier hun.

Les også: Stortrives med skole i sommerferien

Aktiviserer de inaktive

Med ledere fra Haugerud IL håper Langvik å vekke unges interesse for idrett.

– Tilbudet er gratis, og uten krav om prestasjoner. Vi ser at det har en positiv effekt også på holdningene til nærmiljøet, sier Langvik.

Jenny Kristin Olsen er en av fem aktivitetsledere på Haugerud denne uken. Sammen med 5-6 andre har hun ansvar for å hjelpe barna når de trenger det, og ellers passe opå at de har det bra.

– Jeg jobber vanligvis i Haugerudhallen, og ble spurt om jeg kunne tenke meg å være med på dette. Jeg synes det er et hyggelig tiltak, smiler hun.

Les også: Blir like god som Kjelling på håndballskole

Mye å velge mellom

Aktivitetene spenner fra trampoline, via tennis og fotball, til frisbee og badmington. Og du trenger ikke å melde deg på i forkant.
Etter denne uken på Haugerud tar Sommerpatruljen en pause. Først 29. juli er patruljen tilbake, da på Holmlia. I ukene som følger er de på Bøler og Veitvet.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen