*Nettavisen* Nyheter.

Lek med plankegevær endte i væpnet aksjon

Foto: Elisabeth Løsnæs (Østlands-Posten)

Tanken var å kle seg ut og ha det gøy, men det endte med tilsnakk fra væpnet politi.

15.08.12 21:25

Politiet i Larvik bevæpnet seg og rykket ut da de fikk melding om at en mann var bevæpnet med et gevær i Larvik sentrum.

Mannen viste seg å være 16-åringen Ørjan Skjærvik fra Larvik, som sammen med flere andre venner i alderen 13-20 år hadde samlet seg i sentrum for å drive med aktiviteten Cosplay, der ungdommer kler seg ut, møtes og «henger» sammen.

- Jeg hadde dekket ansiktet helt og hadde plankegevær, forteller Skjærvik, og viser Østlands-Posten hvordan han var maskert med skjerf foran ansiktet, hjelm og plankegeværet i hånden.

Ungdommene hadde avtalt på Facebook å møtes i Larvik, men tanken var ikke å skremme noen, bare kle seg ut og ha det gøy. Politiet lette i flere minutter etter den bevæpnede mannen inntil de kom over ungdomsgjengen, der enkelte var utstyrt med et ekstra sett ører, teatersminke, hatter og annet utstyr.

- Flere av ungdommene fortalte til ØP at de hadde kommet fra både Tønsberg og Skien for å være med på leken. 16-åringen ble stoppet i Nansetgata og fikk noen irettesettende ord fra politiet.

- De kom med pistol, forteller Skjærvik, som ikke opplevde det som dramatisk.

- Egentlig ikke, sier han til ØP.

Trude Løkken ved Larvik politistasjon opplyser til ØP at politiet ikke ser med blide øyne på dem som opptrer med våpenreplikaer på offentlige steder.

- Han ble forklart alvoret i situasjonen, opplyser Løkken, og viser til at andre mennesker som oppholder seg i nærheten kan oppfatte utkledning og våpen som reelt.

Skjærvik slapp unna med tilsnakk, og plankegeværet tok de væpnede politimennene med seg da de dro.

Les flere saker i Østlands-Posten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.