*Nettavisen* Nyheter.

Lekende høst fra Sony Ericsson

Mobil underholdning er Sony Ericssons ufravikelige nøkkelord. Før jul kommer selskapet med tre nye mobiltelefoner og en fjernstyrt bil! Se de nye telefonene her.

Ekteskapet mellom Sony og Ericsson bærer frukter. De siste to årene har gått fra en beskjeden markedsandel på fire prosent til 12 prosent i dag. Forklaringen ligger i innovative og spennende produkter, der underholdningsfaktoren er skyhøy.

Brum, brum

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne lesten er ettertrykkelig fulgt opp for høstslippet. Onsdag viste Sony Ericsson frem sine nyeste mobiltelefoner. I løpet av høsten slipper selskapet tre mobiltelefoner. Og både massemarkedet og de mer proffe brukerne får sitt.

Mest oppsikt vekker kanskje likevel tilleggsutstyret Sony Ericsson slipper før jul. Blant de mange mer nyttige tingene, som trådløs handsfree, MP3-spiller, kamera og blitz finnes også mobilbransjens kanskje mest unyttige tilleggsutstyr.

- Denne dingsen har overhodet ingen nytteverdi. Men den er bare morsom, sa Sony Ericssons Norge-sjef Erik Sandsmark da han viste frem en Matchbox-bil under dagens presentasjon.

Bilen er utstyrt med den trådløse Bluetooth-teknologien og kan styres fra alle telefoner som har støtte for dette. CAR-100, som er navnet på den lille bilen, har to gir og skal, ifølge Sandsmark, gi flere timer med unyttig underholdning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjente spill

Underholdning er som sagt også gjenomgangstema for Sony Ericssons nye mobiltelefoner. T230 er beregnet på ungdomsmarkedet og erstatter suksessmodellen T310. Telefonen er utstyrt med fargeskjerm med støtte for 4096 farger. Det er langt unna hva de feteste mobilene på markedet kan skilte med, men så er da også telefonen priset lavt.

Rundt 1.500 kroner vil den usubsidierte prisen være for telefonen. T230 kan ellers skilte med MMS, e-post og flerstemte ringetoner.

- Spill er viktig og vi har tro på at det må være kjente spill. Derfor introduserer vi T230 med det kjente konsollspillet V-Rally. Bilspill egner seg ypperlig til mobiltelefoner, sier Mats Nevelius i Sony Ericsson.

Storsatsingen på kjente spilltitler viser for alvor at mobilprodusenten har fått hjelp av ”pappa” Sony. I tillegg til de tre spillene som er forhåndsinstallert er det omkring 60 spill tilgjengelig for T230.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klaffene kommer

Etter at Asia og USA i lang tid har omfavnet de såkalte klaff-telefonene, mener Sony Ericsson at også Norden er klar. Før jul kommer to modeller på markedet.

Z200 er billigvarianten, som i første rekke skal fenge ungdommen. Også denne har en skjerm med 4096 farger, flerstemte ringetoner og utbyttbare deksler. På fronten av telefonen er det plassert en analog klokke. Telefonen har tre installerte spill og den innebygde vibratoren fungerer også i spillene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny skjerm

Z600 er Sony Ericssons toppmodell av klaff-telefonene. Telefonen har innebygd kamera, to skjermer, Bluetooth, MMS, og utbyttbare deksler. Det er også den eneste i denne omgang som har såkalt trebånds-GSM.

Den store skjermen er utstyrt med et nytt display av såkalt TFD-type. Det skal gi bedre kvalitet når telefonen brukes i sterkt sollys. Skjermen har støtte for 65536 farger. Dermed har også Sony Ericsson beveget seg opp mot konkurrentenes skjermkvaliteter.

- Vi har jo hørt at folk har klaget på skjermen på T610. Så her gjør vi noe med det, sier Sandsmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.