*Nettavisen* Nyheter.

Lekent og sexy fra TSH

Foto: Camilla Flaatten (Side2)

Designeren tar nye grep med sju visninger på en dag og åpner butikk – se bildene!

FROGNER (SIDE2): Hos Tina Steffenakk Hermansen var det et yrende liv dag to av Oslo Fashion Week. Fra klokken ti om morgenen var det full dag med visninger, og da Side2 kommer for å se hennes nyeste kolleksjon klokken 13 er det en litt overveldet designer som tar imot oss.

- Det er ufattelig moro, men jeg har ikke sovet i natt og er litt småskjelven, ler Tina Steffenakk Hermansen - en av motenorges største designere.

Se bilder av kolleksjonen nederst i saken!

Ny butikk
Opp en trapp og inn en dør på et hjørne på ærverdige Frogner er den nye butikken hennes – og her har motefolket samlet seg til show. For det er alltid et show med Tina, enten det er i en park, på et utsted eller på catwalken hun viser kolleksjonen sin.

- Fantastisk visning
Korte, trange silkekjoler med print av fjær og nydelige detaljer med vide ermer, en fotsid paljettkjole i sølv og en kortere variant i kaskadegrønt gir spontan applaus fra de rundt 30 gjestene. På første rad sitter Pia og Jasmin Haraldsen som begge har hatt TSH som sin favoritt i årevis.

Jasmin bar en kreasjon av Tina til bryllupet i forrige uke, og det samme gjorde Pia – så de vet å sette pris på hennes design.

Til Side2 har de bare godord å komme med om den aller nyeste fra designeren.

- Denne visningen var fantastisk. Jeg har nesten lyst på alt, men falt mest for den grønne kjolen med paljetter øverst. Vi har alltid likt Tinas design, forteller Pia Haraldsen entusiastisk.

Hun fortsetter.

- Vi hadde begge antrekk fra TSH i mammas bryllup. Jeg er så glad på hennes vegne nå, sier Pia og titter stolt bort på mor.

- Tina er kjempeflink, og plaketter forsvinner tydeligvis ikke fra motebildet med det første. Men jeg elsket også de korte jakkene, legger Jasmine t il.

70-tallet
Tina Steffenakk Hermansen har alltid latt seg inspirere av rock og gjerne av det sprelske 70-tallet. Det gjelder også nå for klærne som er gjeldende for denne kolleksjonen for høst og vinter 2010/2011.

- Las Vegas, 60- og 70-tallet, glam og rock n ´roll. Jeg har også med mye svart og hvitt denne gangen, men spritet det opp litt med knæsj oransje, grønt og de mønster, forteller designeren.

Fest
Er det en ting som må sies å være en signatur for Tina – så er det paljetter, pels og skinn. Tights i skinn, korte pelsvester og pelsjakker, og selvsagt kjoler heldekket med paljetter er en viktig del av kolleksjonen.

- Jeg er så glad for at folk fortsatt elsker paljetter og vil gå i det. For min del er det viktig at materialet leker litt og at det er litt liv og bevegelse i det, sier hun og holder i en av kjolene med paljetter hengende over det hele.

- Nå er det bare å gå ut og danse, ler Tina.

Butikken TSH har offisiell åpning torsdag denne uken, og her vil man finne både designkjoler til en god lommebok, brudekjoler og alle andre antrekk fra designeren.

Side2 om kolleksjonen:
Det er en solid gjennomført kolleksjon. Kjolene er skapt for kvinnekroppen, og faller nydelig med vakre snitt både på rygg og front. De korte kjolene er herlig frekke, og roper på en glad fest. Som vanlig er signaturantrekkene med, noe som sier litt om hvor sterkt TSH står som design.

Det er herlig å se en så gjennomarbeidet kolleksjon, hvor snitt og gode syteknikker gjør plaggene at plaggene følger kroppens konturer og faller helt riktig. Mange kommenterte de korte jakkene i skinn og pels som har et glamorøst snitt, men røff innpakning - en herlig kontrast!

Klikk på bildet for å forstørre.

Bruken av paljetter viser hvor uredd TSH er i sitt materialvalg, og selv om det ser flott ut på de høye og slanke modellene kan man sette spørsmålstegn ved hvor bruksvennlige noen av disse plaggene er for gjennomsnittspersonen.

Uansett er dette en rå kolleksjon som oser av glamour!

Side2 følger Oslo Fashion Week hele uken – så følg med for daglige oppdateringer!

Norges nye motehåp
- Ja, vi har noe på gang
Hollywoodfavoritter vant Nåløyet
- Deilig å være ute

SE BILDENE FRA KOLLEKSJONEN HER:

2885

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.