Gå til sidens hovedinnhold

Leker med livet 10 meter over E6

Sjokkert ordfører: - Ser jeg dette, så anmelder jeg det umiddelbart.

Nordlys-journalist Torkil Emberlan sendte inn et bilde av en ungdom som var på vei til å hoppe fra Storslettbrua i Nordreisa i 13.30-tiden. Hopperen hadde på seg tørrdrakt, og hadde resolutt klatret opp på toppen av bruas overbygg, før han tok sats og landet i Reisaelva.

Emberlan fortalte også at en gjeng med ungdommer filmet hendelsen, alt dette mens trafikken gikk sin gang på E6.

Brua ligger cirka fem meter over elva ved fjære sjø. Opp til toppen av overbygget er det anslagvis ti meter fra E6.

Overraskende
Da Nordlys pratet med ordfører i Nordreisa kommune, Lidvart Agnar Jakobsen (Ap), fortalte han at dette var helt nytt for han.

- Dette hørtes ikke veldig bra ut. Hvis så er tilfelle at noen har hoppet fra brua, er det jo selvfølgelig ikke lovlig, sier Jakobsen.

Ulykke friskt i minne
Ordføreren er ikke kjent med at ungdommer i Nordreisa hopper fra Storslettbrua, men han har fortsatt ulykken fra 2009 friskt i minne.

Bare noen hundre meter lenger opp i elva omkom en mann i 30-årene, etter å ha hoppet fra "Gammelbrua". Mannen ble tatt av strømmen, og ble tre kvarter senere funnet på dypt vann. Mannen fikk livreddende behandling, men livet sto ikke til å redde.

- Når folk i tillegg filmer slike stunt, legger de det jo ut på nettet. Det er stor fare for at andre blir inspirert og kopierer slike hendelser, sier Jakobsen.

Vil anmelde
Jakobsen håper nå at folk slutter med dette i Nordreisa, og hvis han ser noen hoppe fra brua med egne øyne er han klar på hva han kommer til å gjøre.

- Jeg kommer til å anmelde de det gjelder om jeg ser at noen hopper fra Storslettbrua.

Heller ikke operasjonsleder i Troms politidistrikt, Jøran Bugge, har hørt noe om at folk hopper fra brua.

Les flere saker hos Nordlys her.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken