*Nettavisen* Nyheter.

Lekestativet er ditt ansvar

Skulle ulykken være ute og borettslaget har montert lekeapparatet feil, er de erstatningspliktig.

Hvert år må 6500 barn til legen etter å ha skadet seg på lekeplassen. I 1996 ble det innført strengere krav til lekeapparater med det lettfattede navnet «Norsk Standard for lekeplassutstyr NS-EN 1176-1». Likevel blir det avdekket feil på helt nye lekeapparater.

Borettslaget du er medlem i planlegger kanskje en dugnad for å sette opp de nyinvesterte lekeapparatene. Da er det en ting du må være klar over. Borettslaget, velforeningen eller de ansvarshavdende er også erstatningspliktig om det skulle skje en ulykke grunnet feil montering, skriver fagbladet Bolig&Miljø.

- Bevisstheten omkring regelverket har økt og vi får stadig henvendelser fra styrer som ønsker å vite hvordan de skal klare å etterfølge det på best mulig måte. Kjøp profesjonell hjelp til årlige kontroller, og lag rutiner for egne, jevnlige sjekker, er rådet fra Øyvind Bodsberg, avdelingsleder i OBOS Prosjekt.

Hodeskader mest vanlig
De vanligste skadene som skjer på en lekeplass, er hodeskader som skyldes fall. Også kvelningsskader er vanlig. Og her kan erstatningsbeløpene fort bli store.

Derfor er oppfordringen å sjekke lekeapparatene minst en gang i måneden og eventuelt foreta nødvendige utbedringer straks. En årlig kontroll bør utføres av sertifiserte selskaper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.