*Nettavisen* Nyheter.

Lekkasje i hydrogentank var årsak til eksplosjon i Sandvika

Det var ved 17.30-tiden mandag 10. juni at den kraftige eksplosjonen skjedde ved Uno-X-stasjonen ved Kjørbo i Sandvika. Det skal ha vært en hydrogentank som gikk i luften. Foto: Kristoffer Hagen (NTB scanpix)

Lekkasje fra en tank som lagret hydrogen under høyt trykk var årsaken til eksplosjonen som skjedde ved en hydrogenstasjon i Sandvika i forrige uke, skriver DN.

Det kommer fram i en midlertidig rapport, ifølge en børsmelding fra hydrogenselskapet Nel.

– Basert på videre etterforskning kan vi si med sikkerhet at lekkasjen startet i en høytrykks lagringsenhet, og vi gjennomfører nå undersøkelser for å forstå de detaljerte mekanismene bak lekkasjen og hvordan gassen ble antent, sier Gexcon-toppen Geirmund Vislie i børsmeldingen.

– Vi kan nå konkludere med at Nels kjerneteknologi ikke var årsaken til lekkasjen. Vi leter imidlertid fortsatt etter hva som antente gassen, sier Nel-sjef Jon André Løkke.

Det var ved 17.30-tiden mandag 10. juni at den kraftige eksplosjonen skjedde ved Uno-X-stasjonen ved Kjørbo i Sandvika. Det skal ha vært en hydrogentank som gikk i luften. Ingen ble skadd i eksplosjonen, som skal ha vært så kraftig at den slo ut på jordskjelvmålere opptil 28 kilometer unna.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag