RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekkasjejakt i Hydro

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)
Hydros internrevisjon undersøker lekkasje.

Hydros konsernsjef Eivind Reiten har gitt selskapets internrevisjon oppdraget med å undersøke mulige årsaker til at resultatinformasjon har blitt tilgjengelig for utenforstående.

NA24 - din næringslivsavis

Er i gang
- Vi ønsker å klarlegge om informasjonslekkasjer kan ha som årsak at fastlagte arbeidsprosesser ikke har vært fulgt, sier Reiten i en pressemelding.

Hydros internrevisjon er allerede i gang med undersøkelsene. Det var under forberedelse av foreløpig årsresultat for 2006 at Hydro søndag ble orientert om at avisen Dagens Næringsliv hadde tilgang til arbeidsdokumenter som inneholdt deler av resultatinformasjonen.

Framskyndet
For å unngå at ulik informasjon skulle være tilgjengelig i børsenes åpningstid, framskyndet Hydro publiseringen av resultatet med en dag. Ved framleggelsen opplyste konsernsjef Eivind Reiten at selskapet ville søke å finne fram til hvordan informasjon kunne være tilgjengelig for utenforstående, og gjøre grundige anstrengelser for å unngå gjentakelser.

Hydro vil under arbeidet med å undersøke lekkasjen også ha nær kontakt med Kredittilsynet, som har igangsatt undersøkelser for å klarlegge eventuelle brudd på verdipapirloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere