RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekker designmobil fra Nokia

(Foto: Nokia)
Sist oppdatert:
Nå er den kommet - mobilen Nokia-sjefen selv lovte at Nokia aldri skulle lage. Nå har finnene kapitulert og laget sin første klapptelefon. Og den er meget lekker. Sjekk vår test.

Smekre linjer med lett retro-preg, semsket skinnimitasjon på deler av dekslet og en gjennomført design som ikke kompromisser på noen områder, gjør denne telefonen til en real oppmerksomhetsfanger.

Riktignok mente gutta i redaksjonen at de ikke var sikre nok på sin maskulinitet til å ta med 7200 på byen, mens jentene var svært begeistret.

Dette er likevel ikke noen utpreget feminin telefon, selv om dekslene kan byttes for å tilfredsstille moteløvenes krav til at asessorier skal matche dagens antrekk.

Ok funksjoner
De som er mer interessert i hva som befinner seg på innsiden av telefonen, blir kanskje ikke like imponerte over 7200.

Den har det meste en god mobiltelefon skal ha, inkludert støtte for mms og gprs, infrarødt, Java, polyfoniske ringelyder og innebygd FM-radio.

TV 2 Nettavisen savner derimot mp3-spilleren som Nokia har inkludert i noen av sine andre modeller, det ville vært en funksjon som passer målgruppen til 7200 perfekt.

Telefonen mangler også trebånd og Blåtann., men har innebygd VGA-kamera som tar bilder med bra kvalitet, og 7200 kan også ta opp videoklipp.

Dessverre er ikke minnet særlig stort, du kommer ikke alt for langt med 4 MB om du liker å ta bilder.

Fjærer
Telefonen kan brettes helt ut i vannrett stilling på grunn av fjærmekanismen som Nokia har bygd inn i telefonen.

Dessverre kommer den store skuffelsen når vi åpner telefonen. Nokia har brukt sin vanlige 128 x 128-skjerm i 7200, noe vi synes er alt for liten skjerm når du først lager en klapptelefon.

Det er plass til en mye større skjerm i 7200'en, selv om både kvaliteten og kontrasten på den eksisterende skjermen er bra.

Tastene er heldigvis store og gode, og det innvendige designet matcher helheten. Menyene er derimot litt kjedelige og monokrome, men kan personifiseres etter humør og smak.

Skaff hjelp
7200 hadde problemer med det automatiske mms-oppsettet fra Telenor da TV 2 Nettavisen testet telefonen, så det kan være lurt å få satt opp telefonen riktig i butikken når du kjøper den.

Nokia 7200 kommer foreløpig i tre farger: Sort, sandfarget og lys grå. Prisen for herligheten er noe stiv, rundt 4.100 kroner må du ut med for å ha den mest moteriktige telefonen på markedet.

Konklusjon
Er du ute etter en god telefon med de fleste funksjonene en vanlig bruker trenger og er villig til å betale for et vakkert utseende, er dette en telefon som passer for deg.

TV 2 Nettavisen lar seg begeistre av designet og tastene, og vipper mellom å gi 7200 en firer eller femmer på terningen. Hvor mye skal skuffelsen over skjermen telle? Vi faller til slutt ned på fem, rett og slett fordi vi lar oss sjarmere av 7200s utseende. Hvem sa det ikke hjelper å være pen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere