*Nettavisen* Nyheter.

Lekker designtelefon

Doro er ute med en ny trådløs telefonserie som er svært så ungdommelig og trendy. Vi ble positivt overrasket.

21.10.03 15:58

Den nye telefonserien fra Doro minner mest om en vanlig mobiltelefon. Den er liten og moderne, og har et lekkert design. I tillegg leveres den med tre utskiftbare deksler, noe som gjør at den minner enda mer om en mobiltelefon. Etter hvert kommer det nok også flere deksler som man kan kjøpe i tillegg. Designet er utviklet av det svenske designbyrået Propeller.

Tre modeller
Som man kan forvente av en hustelefon har telefonene integrert høytalertelefon, noe som er praktisk om dere er flere, eller du skal skrive samtidig. Akkurat som på en mobiltelefon får du nummervisning, og dersom du har lagret nummeret til den som ringer i telefonlisten får du opp navnet i displayet.

Du kan også legge inn ulike ringesignaler på numrene, noe som gir deg en viss pekepinn på hvem som ringer. Du kan velge mellom syv ulike ringesignaler. Doro 800 serien består av modellene 820, 820+1 og 830R. 820+1 leveres med et ekstra håndsett, mens 830R har integrert telefonsvarer med syv minutters innspillingstid. Svareren kan betjenes fra håndsettet.

Liten og lett
Med fulladede batterier har telefonen en samtaletid på åtte timer og en standbytid på 140 timer. Vi klarte å tyne den for enda litt mer da vi testet den, men det kan endre seg etter en stund.

Størrelsen på telefonen er beskjedne 104 x 47 x 25 mm.

Trådløst
800-serien kan også kobles sammen, det vil si at du kan koble en telefon i kontakten og deretter plassere fire håndsett hvor du måtte ønske. Dette har ikke vi fått testet, men det kan være praktisk for mange. Det eneste som kreves er at du har en lader til hvert håndsett. Praktisk for de som ønsker å unngå kabler. Rekkevidden for et håndsett oppgis til å være 50 meter innendørs.

Lyden i selve telefonen var heller ingenting å utsette på. Den var like klar og fin som lyden i en vanlig ikke trådløs telefon.

Mange som så telefonen i testperioden forvekslet den med en mobiltelefon, noe som selvsagt beviser at det er en relativ utradisjonell hustelefon, og tøff og trendy er den utvilsomt.

Veiledende utsalgspris hos norske forhandlere er fra 900 til 1200 kr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.