RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekker og billig mobil

Sist oppdatert:
Kan en mobil uten kamera eller annen avansert teknologi begeistre blaserte mobiltestere? Uten tvil.

Benq-Siemens har kommet med sine første produkter etter sammenslåingen av de to mobildivisjonene, og i S68 møtes det beste av to verdener.

Taiwansk design og tysk ingeniørkunst har resultert i en svært så slank og lekker mobil, med en finish i børstet stål.

Slank og sexy
Telefonen er bare 1,3 cm tykk, men er med sine 10,7 centimeter noe lengre enn de fleste andre mobiler.

S68 føles solid og god ut, her er det ikke noe knirkende plastikk som skjemmer. I det hele tatt er metallfinishen på telefonen svært lekker, og selv tastene er laget i metall.

Det er mer enn betraktelig dyrere designmobiler som for eksempel Nokia 8800 kan skilte med.

Forbedrede menyer
Skjermen på Benq-Siemens-mobilen har en standard oppløsning på 132 x 176 punkter. Med andre ord ikke noe å rope hurra for, men heller ikke spesielt dårlig.

Du kan vise bilder og enkel grafikk og spill uten problemer, men video bør du holde deg langt unna.

Vi lar oss også begeistre over menyene i S68. Siemens har hatt problemer med programvaren tidligere, men nå går det både kjapt å manøvrere, menyene ser bra ut og barnesykdommene er borte.

Grunnen til at vi lar oss begeistre av S68 er designet, kombinert med den lave prisen. Rundt 1.300 kroner er alt du må ut med for denne godbiten. Da sier det seg selv at du ikke får den mest teknologisk avanserte mobilen.

Adresser og kalender
For S68 har verken innebygd kamera, mp3-spiller, radio eller støtte for høyhastighetsteknologier som Edge og 3G.

Du får likevel med Blåtann-støtte for overføring av data, en øyeblikksmeldingsklien og full støtte for mms.

S68 har også SyncML, som gjør at du kan synkronisere mobilen mot en server og synkronisere kontakter med for eksempel Outlook.

For nyhetsjunkiene
Kalenderen og adresseboken er enkle i bruk, og du kan legge inn mye informasjon under hver kontakt.

Det følger også tre småprogram med S68. Mest spennende av disse er News2Mobile, hvor du kan legge inn dine egne rss-feeder. Dermed kan du legge til dine favorittnyhetssider, blogger og mer og alltid ha dem oppdaterte på mobilen.

Konklusjon

S68 er den peneste mobilen i sitt prissegment, og kanskje også den med mest kvalitetsfølelse. Konkurrentene kommer gjerne i billig plast, men flere har bedre funksjoner enn S68.

Vi har likevel forelsket oss i denne designperlen fra Benq-Siemens, som utseendemessig står seg godt mot andre motemobiler som Nokia 8800. Denne har riktignok et 0,3 megapikslers kamera og Edge, men når den til gjengjeld koster rundt 7.000 kroner må S68 definitivt betegnes som et bedre kjøp.

Vi savner likevel radio, og Edge-støtte hadde heller ikke vært dumt for de av oss som er nyhetsjunkier og bruker nettleseren på telefonen mye. Alt i alt gir vi Benq-Siemens S68 en sterk femmer.

Les flere saker på våre IT-sider .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere